”Dacă era după mine, eu am fost susținătorul OUG 13, în acel context, acel prag pe care l-am stabilit și îl susțin și acum: 50.000 de euro. Argumentul era că în codul vamal sau în legislația specială până la 50.000 erau prejudicii care, dacă se achitau, respectiva persoană nu primea pedeapsă.”, a declarat Iordache.

Întrebat de către jurnalistul Digi24 dacă reface pragul, deputatul PSD a răspuns: „Nu numai pragul. Trebuie să vedem ce e cu foloasele, patrimoniale, nepatrimoniale. Nu am idee ce trebuie să fac. Au fost nenumărate dezbateri, multe redefiniri. Cred că vom relua săptămâna viitoare dezbaterile la Codul Penal. Avem o decizie la PSD și așteptăm reacția ministrului Toader, ca acele articole care au fost declarate constituționale să fie adoptate prin ordonanță. Nu s-a mai întâmplat. Urmează să vedem poziția ministrului Toader.”, a mai precizat Florin Iordache.

Fostul ministru al Justiției a declarat că dacă s-ar întoarce în timp ar mai da o dată OUG 13, fiindcă, conform acestuia:  ” Atâta timp cât avem o decizie a CCR, OUG 13 nu a fost cred că îndeajuns de explicată și eu nu am fost destul de susținut de colegii mei. Când colegii mi-au reproșat că am adoptat-o, am făcut un pas în spate. Vi se pare normal că oameni, pentru sume infime, primari, viceprimari, chiar dacă au fost achitați să își piardă mandatul?”

De asemenea, Florin Iordache îl critică pe ministrul Justiției, Tudorel Toade, pentru că acesta nu ar acționa suficient de rapid și hotărât pe anumite chestiuni. Acesta a dezvăluit ce așteptări au social-democrații de la Toader.

„Ministrul Justiţiei ar trebui să fie mult mai aplicat pe anumite chestiuni care dor. Deciziile CCR sunt chestiuni care dor, sunt de imediată aplicabilitate”, a afirmat Iordache.

Întrebat dacă PSD îl mai susţine pe Tudorel Toader, Iordache a răspuns: „Chestiunile astea nu le vorbim al televizor, le vorbim in Coalitie. Pot sa va spun ca motiunea simpla de saptamana viitoare nu va fi adoptata. Dar avem si noi anumite nemultumiri. Este incorect, este anormal ca oamenii sa aiba de suferit si procesul de legiferare sa tergiverseze. Aici este atributul ministrului sa vina cu solutii. In cazul codurilor se pot adopta prin ordonanta.”