“Ungaria pare să fi reluat lucrările la gardul de la graniţa cu România, la o săptămână după ce anunţa că renunţă, temporar, la construcţia acestuia. În zona Cenad, pe fâşia verde dintre cele două ţări, militarii maghiari fac măsurători şi marchează traseul cu ţăruşi. Cel mai probabil, autorităţile de la Budapesta iau măsuri preventive pentru cazul în care valul de imigranţi din Serbia îşi va schimba din nou traseul şi se va îndrepta către România. La graniţa Ungariei cu România, în zona Cenad, au ajuns mai multe camione ale armatei maghiare. Autorităţile maghiare au început deja măsuritorile pentru amplasarea gardului dintre România şi Ungaria. Traseul acestuia este marcat de ţăruşi. Săptămâna trecută, ministrul maghiar de Externe anunţa că Guvernul său renunţă, pentru moment, la construirea acestui gard. Însă preciza că oficialii de la Budapesta urmăresc în permanenţă rutele folosite de refugiaţi în Serbia şi ar putea reveni asupra deciziei, în funcţie de situaţie. Adică, atunci când vor avea informaţii că miile de oameni blocaţi în Serbia ar putea trece prin România, ca să ajungă în Ungaria.”

“Assad primeşte o îmbrăţişare călduroasă din partea lui Putin”, titrează The New York Times.

“Pentru prima oară de la declanşarea crizei siriene, preşedintele Bashar al-Assad şi-a părăsit ţara pentru a se deplasa în secret la Moscova, unde marţi seara Vladimir Putin l-a primit pe omologul său sirian, cu maximă confidenţialitate, fără să convoace sau să prevină media, nici măcar cele mai loiale canale şi agenţii publice. Imagini de la această întâlnire, realizate de serviciul de presă al Kremlinului, nu au fost difuzate decât în ziua următoare, după ce Assad a revenit la Damasc. Potrivit cotidianului Kommersant, întâlnirea a avut loc la adăpost de microfoane, la cererea preşedintelui sirian. În mod vizibil, această întâlnire a fost o iniţiativă a Kremlinului. “Mulţumesc că aţi acceptat cererea noastră de a veni în Rusia în pofida situaţiei dramatice în ţara dumneavoastră”, a spus Putin în deschiderea întrevederii, după un schimb de surâsuri şi strângeri de mâini călduroase cu Assad, subliniind astfel că într-adevăr Moscova este cea care a convocat Damascul. Preşedintele rus a amintit apoi că, în virtutea cererii guvernului sirian, Rusia este pe cale să aducă un “ajutor preţios poporului sirian în lupta sa împotriva terorismului”. Casa Albă a criticat Rusia pentru primirea cu "covorul roşu" a preşedintelui sirian Bashar al-Assad. "Noi vedem primirea cu covorul roşu a lui Assad, care a folosit arme chimice împotriva propriului popor, în contradicţie cu scopul declarat de ruşi pentru o tranziţie politică în Siria", a afirmat purtătorul de cuvânt al Casei Albe Eric Schultz.”

“WikiLeaks publică e-mail-urile personale ale șeful CIA”, scrie Le Monde.

„WikiLeaks a publicat miercuri 6 documente pretinse a fi e-mailuri personale ale directorului CIA, John Brennan, datate între 2007 și 2009, înainte de preluarea mandatului de şef al agenţiei  în 2013. CIA a recunoscut și a denunțat piratarea contului personal de e-mail al lui Brennan. "O crimă" a fost comisă cu "intenții răuvoitoare", a spus el. Această publicație are loc la câteva zile după ce doi studenţi au declarat pentru New York Post, cu documente justificative, că ar fi intrat în e-mail-ul personal John Brennan.”

„CIA condamnă publicareade către WikiLeaks a e-mailurilor personale ale directorului Agenţiei”, scrie portalul de ştiri Business Insider.

“Agenţia americană de informaţii CIA a denunţat piratarea e-mailurilor personale ale directorului John Brennan, după publicarea de către WikiLeaks a mai multor documente prezentate ca provenind din contul său personal şi datând dinainte ca el să fie numit în funcţie. Într-un comunicat, CIA a reacţionat şi a denunţat "piratarea contului familiei Brennan care este un delict" şi a fost făcută cu "rele intenţii". Organizaţia WikiLeaks a publicat miercuri şase documente care ar proveni din contul de e-mail personal al directorului CIA John Brennan datând din 2007 până în 2009, înainte de a fi numit în 2013 şef al agenţiei americane de informaţii. Şeful spionilor americani "a utilizat acest cont ocazional pentru proiecte legate de informaţii", a afirmat WikiLeaks în introducerea primei publicări de mesaje, foarte jenante pentru agenţia de informaţii, notează France Presse. WikiLeaks a postat online mai ales un chestionar de aproximativ cincizeci de pagini completat de John Brennan în 2008, în timpul unui proces de verificare a antecedentelor sale pentru a avea acces la informaţii sensibile. John Brennan a lucrat în sectorul privat între 2005 şi 2008, potrivit biografiei sale disponibile pe site-ul CIA. Angajat deja de CIA între 1980 şi 2005, el a fost numit în 2009 consilier la Casa Albă în materie de securitate internă şi luptă antiterorism al preşedintelui Barack Obama, potrivit biografiei sale oficiale.”

“Germania refuză să accepte declaraţia lui Netanyahu potrivit căreia un Palestinian a inspirat Holocaustul”, scrie The Guardian, în pagina electronică.

“Germania declarî că nu are nici un motiv pentru a schimba punctul de vedere al istoriei după ce premierul Israelului, Beinyamin Netanyahu, a declarat că Adolf Hitler a fost convins să creeze Holocaustul de un lider palestinian. Netanyahu l-a învinovăţit pe Haj Amin al-Husseini, care s-a deplasat la Berlin în 1941 şi s-a întâlnit cu Adolf Hitler, că i-a dat ideea liderului nazist de a-i arde de vii pe evrei. Potrivit spuselor lui Netanyahu, la acel moment, intenţia lui Hitler era doar de a-i alunga pe evrei din Germania nazistă. "El a avut un rol central în încurajarea soluţiei finale", a acuzat şeful guvernului israelian. Declaraţiile lui Benjamin Netanyahu au fost profund criticate atât de opoziţia israeliană, cât şi de palestinieni. "Netanyahu îi urăşte atât de mult pe palestinieni încât este dispus să îl absolve pe Hitler de uciderea a 6 milioane de evrei", a comentat miercuri negociatorul-şef palestinian, Saeb Erekat. Cancelaria de la Berlin a emis o declaraţie în care precizează că Germania a fost responsabilă de Holocaust, nu muftiul Ierusalimului. „Acest lucru este predat în şcolile din Germania cu un motiv, pentru că nu trebuie uitat. Nu văd niciun motiv pentru care să ne schimbăm perspectiva asupra istoriei. Ştim că responsabilitatea pentru această crimă împotriva umanităţii aparţine Germaniei şi doar ei”, a scris publicația israeliană Haaretz, citând o declaraţie a purtătorului de cuvânt al Angelei Merkel. În cele din urmă, Benjamin Netanyahu şi-a nuanţat declaraţia. “Este absurd! Nu am avut nicio intenţie să-l absolv pe Hitler de responsabilitatea pentru distrugerea diabolică a evreilor din Europa”, a revenit Benjamin Netanyahu. Aproximativ şase milioane de evrei au fost ucişi în lagărele naziste în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.”

“Compania naţională de petrol din Venezuela, ţinta unei investigaţii”, titrează The Wall Street Journal.

“Autoritățile americane au lansat o serie de investigații ample pentru a determina dacă liderii Venezuelei au folosit Petroleos de Venezuela, sau PDVSA, pentru a pr[da miliarde de dolari din țară prin mită sau alte sisteme de fraudă.”

Te-ar putea interesa și: