„Președintele rus Vladimir Putin ar putea repeta tacticile folosite pentru a destabiliza Ucraina în ţările Baltice membre ale NATO, avertizează secretarul britanic al apărării. Michael Fallon a spus că NATO trebuie să fie gata pentru agresiune rusă în "orice formă este nevoie", şi a recunoscut că tensiunile dintre alianță și Moscova s-au "încălzit". Comentariile sale au venit după ce prim-ministru David Cameron a cerut Europei să explice Rusiei că se va confrunta cu consecințe economice și financiare "mulți ani de acum înainte", în cazul în care nu oprește destabilizarea Ucrainei. Forțele ucrainene s-au retras din oraşul de importanță strategică Debaltseve după lupte grele, care a continuat în ciuda armistițiului stabilit în urma negocierilor internaționale”, mai scrie The Guardian.

„Soldații ucraineni povestesc ororile luptelor de la Debaltseve după o înfrângere umilitoare”, mai scrie Guardian. Mii de soldați ucraineni se retrag din orașul strategic preluat de separatiştii proruşi, lăsând în camarazii morți și răniți.”

„Grecia primeşte un colac de salvare după ce Banca Centrală Europeană este de acord să ofere 3,3 miliarde de euro fonduri de urgență suplimentare”, potrivit publicaţiei The Guardian.

„Guvernului grec i-a fost aruncat un colac de salvare de către Banca Centrală Europeană după ce aceasta a fost de acord să ofere 3,3 miliarde de euro fonduri de urgență pentru băncile din țară. Măsura a venit după ce Statele Unite au avertizat Grecia că a trebuit să adopte o poziţie constructivă şi să găsească o soluţie, iar Atena a confirmat că va căuta joi o prelungire a împrumuturile de salvare.

„Grecia se pregăteşte să ceară un program de salvare”, titrează The Wall Street Journal.

„Miniștrii de finanțe din zona euro au programat o întâlnire vineri pentru a discuta despre o solicitare a Greciei a extindere a programului de salvare, dar se vor întâlni doar în cazul în care cererea este în asentimentul preocupărilor lor, au declarat oficialii europeni.”

„Evreii din Europa ripostează faţă de chemarea lui Netanyahu de a emigra în Israel”, mai scrie Wall Street Journal. „Solicitarea prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu adresată evreilor europeni de a se muta în Israel ca urmare a atacurilor teroriste recente au determinat o reacţie, şi redeschid o dezbatere de lungă durată cu privire la rolul Israelului în lumea evreiască.”

„Conturile murdare, cu bani publici, ale familiei Netanyahu”, scrie publicaţia Le Monde.

„Coafor, mobilier: Netanyahu și soția lui Sara au avut probleme în viața de zi cu zi, cu banii publici. Aceasta este concluzia mult-aşteptatului raport al Controlorului de stat, Yosef Shapira, publicat marți. Aceste cheltuieli, studiate cu lupa în perioada 2009-2013, în timpul mandatului anterior al primului-ministru, ar putea duce la deschiderea unei anchete penale, dacă procurorul general Yehuda Weinstein decide acest lucru. Între timp, comentatorii speculează cu privire la impactul acestui scandal care-l priveşte pe șefului guvernului, în condiţiile în care Netanyahu speră să fie reconfirmat în funcţie din nou după legislativele anticipate din 17 martie. Nu este prima dată când onestitatea și relația sa cu bani sunt discutate.”

„Obama vorbeşte despre programe de luptă împotriva extremismului”, scrie The New York Times. ” Președintele american a subliniat eforturile administrației sale de contracarare ceea ce el a numit "extremismul violent", într-un discurs ținut în fața oamenilor legii, a memrilor comunității și a liderilor religioși.”

„Dintr-o şcoală privată din Cairo, pe câmpurile crimelor ISIS”, mai scrie New York Times. „Occidentul nu este singurul care se străduieşte să înțelagă de ce tinerii, cum ar fi Islam Yaken care a crescut într-o casă unde nu s-a auzit sau simţit violența, se alătură Statului Islamic.”

„Libia prezintă o oportunitate perfectă pentru ISIS”, scrie portalul de ştiri american Business Insider.

„Libia, practic un stat care a eșuat în ultimii ani, a reușit într-un fel: oferă o oportunitate perfectă grupării Stat Islamic de a se extinde din Siria și Irak şi pentru a stabili un punct de sprijin strategic mai aproape de țărmurile europene. Extremiștii loiali grupării jihadiste au preluat controlul a două orașe libiene de pe coasta mediteraneană, s-au mutat spre instalațiilor petroliere și se infiltrează încet în capitala, Tripoli şi în al doilea cel mai mare oraş, Benghazi. Ei au deturnat tineri recruți din grupările militante rivale legate de al-Qaida și în unele locuri oferă acestor grupuri "tabere de antrenament, moschei și rețele media.”

„Războiul cu separatiştii: Ucraina solicită trupe europene pentru controlul frontului”, citim în publicaţia Der Spiegel.

„În chestiunea conflictului din Ucraina, președintele Poroșenko propune o forță internațională de menținere a păcii – cel mai bine să fie o misiune a poliției Uniunii Europene. Ambasadorul ucrainean de la Bruxelles merge chiar mai departe: solicită o operațiune militară a UE.”