„Presiunea asupra HSBC a urcat, după ce procurorii elveţieni au anunţat demarararea unei anchete privind spălarea banilor la filiala băncii cu sediul la Geneva și au percheziționat birourile instituţiei. Procurorii au declarat ca investigaţia în privinaţa suspiciunilor de „spălare de bani în formă agravată” a fost determinată de "recentele dezvăluiri publicate" cu privire la HSBC Private Bank. Dezvăluirile, făcute de The Guardian, BBC, Le Monde și alte organisme mass-media, a arătat că subsidiara elvețiană a HSBC închis ochii la activitățile ilegale ale traficanţiulor de arme și a ajutat oamenii bogați să facă evaziune fiscală", scrie Guardian.

„Tsipras vorbeşte despre reparaţii de război chiar la conferinţa de presă cu Merkel”, mai citim în Guardian.

„Prim-ministrul Greciei Alexis Tsipras stă lângă cancelarul german Angela Merkel și cere despăgubiri de război peste atrocitățile naziste din Grecia, chiar dacă cei doi lideri au încercat să îngroape securea războiului după săptămâni de agravare a relaţiilor dintre cele două ţări. "Nu este o chestiune materială, este o problemă morală", a declarat Tsipras, insistând în mod neobişnuit în privinţa "umbrelor trecutului" chiar în centrul puterii germane, în noua cancelarie strălucitoare de la Berlin. Este pentru prima dată când un lider străin face o astfel de cerere în capitala Germaniei.”

„Tsipras şi Merkel: confruntările trebuie să ia sfârşit!”,citim în publicaţia germană Der Spiegel.

„Relațiile dintre Grecia şi Germania sunt rele, toată lumea știe acest lucru. Dar prima vizită oficială a premierului grec Tsipras la Angela Merkel evită o dezbatere reală. În acest caz, litigiul trebuie în cele din urmă abordat în mod deschis – este singura cale prin care problema poate fi rezolvată.”

„Se apropie termenul limită, iar Grecia şi Germania caută un consens în privinţa datoriilor Atenei”, titrează The New York Times. „Prim-ministrul Alexis Tsipras și cancelarul Angela Merkel au încercat să calmeze relațiile dintre țările lor înainte de a încerca să ajungă la un acord privind datoriile Greciei.”

„Sectorul de producţie din China, în martie la minimul ultimelor 11 luni”, mai citim în pagina de business a New York Times. „Activitatea în sectorul industrial al Chinei a scăzut în martie, potrivit unui sondaj privat care a arătat slăbiciunea persistentă a celei de-a doua cea mai mare economie a lumii.”

„Israelul a spionat negocierile Iranului cu Statele Unite”, titrează The Wall Street Journal.

„La scurt timp după ce SUA și alte puteri au angajat negocieri anul trecut referitoare la programul nuclear al Iranului, oficialii de la Casa Alba a spus că Israelul a spionat discuțiile."

„Washington-ul îi cere lui Netanyahu să înceteze "ocupația" veche de 50 de ani”, citim în publicaţia Le Monde.

„Casa Albă a cerut Israelului să pună capăt "ocupației care a început acum aproape cincizeci de ani" şi a reiterat ataşamentul său pentru două state, Israel și Palestina și a denunțat din nou poziţia prim-ministrului Benjamin Netanyahu pe această temă. La 16 martie, în ajunul alegerilor generale din Israel, Netanyahu a afirmat că înființarea unui stat palestinian și evacuarea din Cisiordania ar oferi o platformă pentru islamul radical, pentru a ataca Israelul.”

„Dezvăluiri în Israel în privinţa implicării Mossad-ului în afacerea Ben Barka”, mai scrie Le Monde.

„Care a fost rolul Mossad-ului în afacerea Ben Barka? Eliminarea opozantului marocan în centrul Parisului la 29 octombrie 1965 și asasinarea lui, a fost subiectul a nenumărate teze, zvonuri şi concluzii mai mult sau mai puţin viabile. Corpul lui Mehdi Ben Barka nu a fost găsit, dar implicarea mai multor părţi a fost stabilită. În 1966, doi jurnaliști israelieni au fost arestați pentru publicarea în săptămânalul Bul a unui articol care sugerează că israelienii au fost implicați în răpirea care a avut loc în faţa braseriei Lipp din Paris. Săptămânalul, retras imediat de la difuzare de către autorități, îl implică pe generalul Meir Amit, șeful Mossad la momentul respectiv. În 1987, Haaretz a scris că guvernul israelian a fost ținut în întuneric această operaţiune. La 20 martie, doi jurnaliști de la cotidianul Yediot Aharonot, Ronen Bergman și Shlomo Nakdimon au publicat o anchetă fluviu, devoalând culisele implicării logistice a Mossad în sprijinul asasinilor marocani ai opozantului Ben Barka. Jurnaliștii au adus în lumină detalii incredibile ale conflictului politic survenit în Israel, între şeful Mossad, primul ministru și omul care a fost responsabil din partea statului israelian pentru investigarea acestei afaceri, Isser Harel. Decedat în 2003, Harel a fost o figură mitică a serviciilor israeliene, fiind fondator al Shin Bet – serviciul israelian de informaţii interne, după înființarea statului în 1948. Născut în 1920, Mehdi Ben Barka a fost un politician marocan, liderul Uniunii Naţionale a Forţelor Populare şi secretar al Conferinţei Tricontinentale. Opozant al regelui Hassan al II-lea, Ben Barka a fost răpit la Paris, în 29 octombrie 1965 de poliţişti francezi şi nu a mai fost făcut niciodată. Pe 29 Decembrie 1975, Time Magazine a publicat un articol intitulat "Moartea lui Ben Barka", în care se scrie că trei agenţi marocani sunt responsabili de moartea sa, unul dintre aceştia fiind fostul ministru de Internale marocan, Mohammed Oufkir. Există speculaţii cu privire la implicarea CIA. Agenţi ai serviciilor franceze şi ai Mossad au fost de asemenea implicaţi, potrivit articolului.”

„Buffett: "Cine a câştigat vreodată în ultimii 238 ani pariind împotriva Americii?", scrie portalul de ştiri Business Insider.

„CEO şi preşedintele Berkshire Hathaway, Warren Buffett a declarat că economia și climatul investițiilor din SUA au fost ca „vântul în pânzele” companiilor sale, reprezentând un succes , şi încurajat investitorii străini să se alăture. "Știu că o foarte mare parte a succesului nostru a venit pentru că am fost funcţionat în Statele Unite", a spus el. "Vor mai fi multe lucruri. Deci, alăturaţi-vă! Berkshire Hathaway va fi bine şi în următorii ani." Într-o înregistrare video adresată participanţilor la summit-ul SelectUSA, care vizează atragerea de investiții străine, Warren Buffett a spus că americanii au avantajul statului de drept, egalităţii de şanse și încurajarea celor inovatori.”