“Cum e să îţi petreci 23 de ore pe zi într-o celulă care măsoară 2×3 metri, zile, săptămâni, luni sau chiar ani? 2×3 este prima experiență de realitate virtuală a publicaţiei The Guardian, care vă plasează într-o celulă dintr-o închisoare din SUA și vă spune povestea tuturor problemelor psihologice ce rezultă în urma izolării. The Guardian a creat o aplicație mobilă, care vă permite să experimentaţi pe deplin realitatea virtuală VR pe cont propriu. Dacă nu aveți un smartphone potrivit, puteţi viziona un material video la 360°. Totodată, 6 bărbaţi şi o femeie, foşti deţinuţi povestesc experienţa prin care au trecut în aşa-numitul “solitary confinement”, mai scrie Guardian.

“Atentatele de la 13 noiembrie: Salah Abdeslam, interogat şi plasat în izolare la Fleury-Mérogis”, scrie Le Monde.

“Salah Abdeslam, singurul supravieţuitor al comandoului jihadist care a provocat moartea a 130 de persoane la Paris la 13 noiembrie, a fost inculpat miercuri de un judecător francez pentru asasinat cu caracter terorist şi apartenenţă la un grup infracţional, a anunţat avocatul său, Franck Berton. Cu prilejul primei sale audieri la Palatul de justiţie din Paris, Salah Abdeslam l-a asigurat pe judecătorul antiterorist că “va vorbi ulterior”, a spus avocatul său francez, precizând că acesta va fi interogat pe 20 pe fond în acest dosar. Deţinut în Belgia de la arestarea sa la 18 martie, Salah Abdeslam a fost predat ieri autorităţilor franceze pentru executarea unui mandat de arestare emis la 19 martie 2016 de Franţa, a anunţat Parchetul federal belgian. El a fost transferat cu un avion sub escorta GIGN, unitate de elită a jandarmeriei franceze. Judecătorul parizian l-a inculpat pe Abdeslam pentru asasinat şi complicitate la asasinat cu caracter terorist, deţinere şi utilizare de arme şi explozibili şi respectiv sechestrare pentru faptele comise în sala de spectacole de la Bataclan. Salah Abdeslam a fost plasat în detenţie provizorie la Fleury-Mérogis, la sud de Paris, cea mai mare închisoare din Europa, situată la circa 30 km de Paris. El va fi plasat “într-o secţiune de izolare” şi se va afla sub supravegherea unei echipe speciale.”

“Angela Merkel l-a demis subit pe şeful spionajului german”, titrează The New York Times.

“Guvernul german a confirmat că Gerhard Schindler, şeful Serviciului de Informaţii Externe – Bundesnachrichtendienst, BND, va părăsi această funcţie la 1 iulie, cu doi ani mai devreme decât se anticipa, urmând să fie înlocuit cu Bruno Kahl, înalt responsabil în Ministerul de Finanţe. Este o decizie surprinzătoare ce survine într-un context de ameninţare în creştere din partea militanţilor Statului Islamic. “BND se va confrunta cu provocări majore în următorii ani, ce vor cuprinde toate aspectele activităţii sale”, a precizat într-un scurt comunicat Peter Altmaier, ministrul pentru Cancelaria federală.În vârstă de de 63 de ani, Schindler a condus din 2012 BND şi pe cei 6.500 de angajaţi ai serviciului şi urma să se pensioneze peste doi ani. Informaţii despre plecarea sa din funcţie au apărut marţi seară în presă. Potrivit unor surse din interiorul BND, Gerhard Schindler s-a confruntat cu probleme de sănătate în ultimele luni.”

“Profitul Deutsche Bank a fost lovit de piețele tulburi”, scrie The Wall Street Journal.

“Deutsche Bank AG, a anunţat joi că profitul net în primul trimestru au scăzut cu 58% până la 236 milioane de euro, reflectând piețele dificile și impactul deciziei băncii de a ieși din anumite piețe. Creditorul german a declarat primul trimestru venituri nete au fost 8,1 miliarde de euro, o scădere de 22% față de aceeași perioadă a anului trecut.”

“Piața financiară, în suferinţă pentru următorii 20 de ani”, scrie portalul de ştiri Business Insider.

“Epoca de aur" a piațelor de capital se apropie de sfârşit. Asta e ideea unui studiu efectuat de McKinsey Global Institute MGI. Potrivit documentului, se estimează sfârşitul unui ciclu de 20 de ani pe piețele din Europa de Vest din SUA, în două scenarii. Primul presupune că mediul lent de creștere de astăzi rămâne, în timp ce al doile model presupune o creștere rapidă pe măsură ce tehnologia se îmbunătățește. Concluziile raportului nu se potriviesc cu randamentele din ultimele trei decenii. Pentru SUA și bursele europene, diferența dintre trecut și situații anuale viitoare ar putea varia de la 1,5 puncte procentuale, până la 4 puncte procentuale. Decalajul ar putea fi chiar mai mare, între 3 și 5 puncte procentuale pentru majoritatea țărilor, mai notează raportul.”