„În timp ce oficialii încearcă să explice de ce avionul cu 150 de oameni la bord s-a prăbuşit, un investigator spune că există dovezi potrivit cărora unul dintre piloţi a părăsit cabina şi nu a mai reuşit să deschidă uşa pentru a se întoarce la locul său. Dezvăluirea este făcută în urma înregistrărilor sonore recuperate de anchetatori, potrivit unei surse apropiate anchetei. "La începutul zborului, se aude cum echipajul vorbeşte normal, apoi se aude zgomotul unuia din scaune care este împins înapoi, o uşă care se deschide şi se închide, zgomote care arată că cineva bate în uşă şi apoi nu mai este nicio conversaţie până în momentul prăbuşirii", a menţionat această sursă care a cunoaşte conţinutul înregistrărilor şi a confirmat o informaţie publicată de jurnalul american New York Times.”

„Nu a fost accident”, scrie portalul de ştiri american Business Insider.

„Există mai multe întrebări decât răspunsuri cu privire la accident avionului de pasageri german care s-a prăbuşit în sudul Franței, soldat cu moarte a 150 de persoane. Un oficial militar de rang înalt implicat în anchetă, citând probe de pe înregistratorul de voce în cabina de pilotaj, a declarat pentru The New York Times că unul piloți s-a blocat în afara cabinei de pilotaj și nu a mai reuşit să intre înainte ca aeronava să se izbească de crestele Alpilor. "Pilotul rămas afară bate la ușă, dar nu există niciun răspuns ", a spus investigatorul. "Apoi a lovit în uşă tot mai puternic și nici un răspuns. În niciun moment nu există vreun răspuns.. Se poate auzi cum el încearcă să spargă uşa."

„Zborul Germanwings 4U-9525: Doar un singur pilot se afla în cabină în momentul accidentului”, scrie publicaţia germană Der Spiegel.

„La momentul prăbușirii avionului companiei Germanwings, un singur pilot se afla în cabina de pilotaj, scrie New York Times și agenția de știri AFP, citând anchetatori. Pe înregistratorul de voce recuperat de anchetatori se aude cum pilotul rămas afară încearcă fără succes să deschidă uşa. Anterior, pe tot parcursul înregistrării, cei doi piloţi vorbeau în limba germană. Sursa nu precizează dacă cel care a părăsit cabina şi nu a mai reuşit să se întoarca este pilotul sau copilotul. Se aude alarma care indică apropierea de sol, a adăugat aceeaşi sursă. Potrivit unei alte surse apropiate dosarului, copilotul a intrat "recent în compania germană Germawings, filială a Lufthansa, "la sfârşitul lui 2013, cu câteva sute de ore de zbor la activ. Naţionalitatea sa nu este cunoscută cu certitudine, a continuat sursa respectivă.”

„Un pilot a fost blocat în afara cabinei înainte de accident a A320”, titrează Le Monde.

„În timp ce nicio ipoteză nu este favorizată de anchetatori la două zile după accidentul Airbus al companiei Germanwings în Alpi, New York Times a publicat miercuri un raport potrivit cărora un pilot a părăsit cabina de pilotaj a aeronavei înainte avionul sa prăbușit și nu ar mai fi putut reveni. Pe de altă parte, Le Monde scrie că primele corpuri ale celor 150 de victime au început să fie evacuate cu elicopterul miercuri spre sfârşitul amiezii, potrivit poliției. Confruntandu-se cu o situaţie deosebită, în care un avion a fost pur şi simplu "pulverizat", a fost înfiinţat un dispozitiv de urgență excepțional. Preşedintele Franţei, François Hollande, prim-ministrul spaniol Mariano Rajoy și cancelarul german Angela Merkel a fost la locul accidentului miercuri, la orele amiezii.

„Operaţiunile de salvare și identificarea cadavrelor va dura câteva săptămâni”, citim în publicaţia spaniolă El Pais.

„Un pluton de soldați mărșăluind pe munte spre locul unde s-a părbuşit avionul Airbus 320. Pot fi văzuţi într-o mică poiană, cu bastoane și rucsace. "Sunt mai mult de patru ore de mers pe jos", au declarat, miercuri, surse guvernamentale catalane. Deși unii săteni din zonă spun că "Sunt mai mult de șapte ore" de drum până la locul în care s-a prăbuşit avionul companiei Germanwings. Nu este însă doar o chestiune de timp. Terenul este accidentat şi probabil închis celor care nu sunt echipaţi pentru munte. "Există chiar mici ghețari ", spune un căpitan de poliție care participă la operaţiunile de salvare. Jandarmeria franceză a confirmat că miercuri au fost recuperat primele rămășițele ale cadavrelor victimelor. Misiunea de recuperare a rămăşiţelor epavei avionului și recuperarea cadavrelor va dura foarte mult timp. "Nu va fi ușor și nu va fi rapid", a rezumat vicepresedintele guvernului catalan, Joana Ortega.

„Guvernul Greciei ia măsuri disperate în încercarea de a rămâne la suprafaţă”, citim în pagina electronică a publicaţiei The Guardian.

„Guvernul grec recurge la măsuri disperate pentru a se menține pe linia de plutire pe fondul avertismentelor că țara afectată de datorii ar putea intra in faliment în câteva săptămâni. Într-un proces de echilibrare care nu a fost văzut la nicio administrație europeană în ultima vreme, coaliția la putere în Grecia a sechestrat rezervele organismelor publice, a confiscat subvențiile UE destinate fermierilor și a amânat toate plățile de stat în efort de a continua să plătească datoriile și să reuşească plata salariilor și a pensiilor. "Este clar că ajungem la capăt și foarte curând nu vom mai putea să plătim", a declarat pentru Guardian fostul ministru de finanțe grec Stefanos Manos. "În prezent, ei caută pe fundul butoiului ca să ia ce mai găsesc acolo."

„Kraft şi Heinz fuzionează cu 3G într-o afacere de 40 de miliarde de dolari”, mai scrie Guardian. „Compania braziliană a facut echipă cu Warren Buffet în 2013 pentru a cumpăra Heinz şi va fuziona cu Kraft pentru a crea a cincea cea mai mare companie de produse alimentare din lume.”

„SUA desfăşoară lovitoru aeriane împotriva ISIS, la Tikrit”, titrează The Wall Street Journal.

„Avioanele de război americane au executat miercuri lovituri aeriene împotriva grupării extremist Stat Islamic la Tikrit, în ceea ce oficialii americani declară că reprezintă o poziţie în urma eşecului forţelor sprijinite de Iran de a prelua orașul irakian.”

„Arabia Saudită lansează atacuri aeriene în Yemen”, mai citim în Wall Street Journal. „Arabia Saudită și alte țări din Golf au lansat lovituri aeriene împotriva rebelilor Houthi în capitala Yemenului, San'a , în apărarea a ceea ce Riadul numește „Guvernul legitim al țării.”