Discuţia a urmat summit-ului G8 de la Camp David şi în vederea pregătirii summitului G20 ce va avea loc pe 18 şi 19 iunie în Mexic, potrivit unor surse citate de ANSA, preluată de AFP.

Potrivit site-ului Corriere.it, care citează surse diplomatice europene, Mario Monti, Barack Obama, Angela Merkel şi Francois Hollande "s-au consultat mult timp miercuri după-amiază în teleconferinţă asupra crizei financiare şi eventualelor măsuri de luat".

Subiectele discutate au fost mai mult sau mai puţin aceleaşi ca la Camp David şi la summitul european informal de săptămâna trecută: situaţia Greciei cu două săptămâni înaintea alegerilor legislative, riscul de contagiune financiară, întreţinerea sistemului bancar european în caz de şoc şi deciziile ce trebuie luate la summitul celor 27 membri ai UE, prevăzut la Bruxelles la sfârşitul lunii iunie.
"Le Figaro" relata acum două zile că iderii Franţei, Germaniei, Spaniei şi Italiei se vor întâlni la Roma după alegerile din iunie din Grecia pentru a discuta despre criza din zona euro, scrie presa italiană, în contextul amplificării speculaţiilor privind posibila ieşire a Greciei din uniunea monetară.