Drobul este una dintre mâncărurile nelipsite de pe masa românilor în ziua de Paște. O rețetă tradițională necesită următoarele ingrediente: 8 ouă, o legătura de ceapă verde, o legătură de usturoi verde, o legătură de mărar, o legătura de pătrunjel, condimente pentru drob, sare și piper.

Un secret pe care mulți nu-l știu și ajută enorm ca drobul să nu iasă înecăcios are legătură cu modul de preparare a drobului. Astfel, organele folosite în compoziție – fie că sunt din pui sau miel, nu sunt fierte în apă. Ele sunt călite cu ceapă verde și usturoi, exact ca la tocaniță.

Înainte de a fi tăiat în felii, drobul trebuie să fie lăsat să se răcească.

Cum se prepară drobul de Paște

Ceapa verde se toată mărunt, la fel și usturoiul și se pun toate într-o cratiță largă. Se toarnă apoi ulei și călim totul la foc mediu. Se acoperă totul cu capac și se lasă la înăbușit ceapa si usturoiul timp de câteva minute.

Foarte important este că nu se pune sare, pentru că aceasta va întări organele. Se pun apoi la călit organele de miel. Ca sa nu se intareasca organele, trebuie sa săram drobul la final, dupa ce am stins focul. Chiar dacă puneți sare mai mult decât în mod normal, ea se va mai dilua si cu ouale crude precum si cu verdeata ce urmeaza sa mai fie pusa.

Următorul pas necesită ca organele călite și răcite să fie date prin mașina de tocat sau robotul de bucătărie. Ele pot fi tăiate și cu cuțitul mărunt. Acestea trebuie amestecate cu verdețurile.

Trebuie adăugate gălbenușurile și cu albușurile bătute spumă. Compoziția trebuie amestecată până se omogenizează, apoi se pune într-o tavă. Pe fundul acesteia se pune prapurul de la miel și se bat două gălbenușuri care sunt turnate deasupra.

În ultimul rând, sunt lăsate la cuptor aproximativ o oră, la fac potrivit.

Sursa foto: Wikimedia