Conform oficialului Renault, viitorul model „ar trebui să fie mai rafinat și un pic mai scump”, iar premiera lui ar trebui să aibă loc la expoziția auto de la Moscova, la finalul lunii august. Fiind vorba despre un model produs în Rusia pentru piața rusă este limpede că vehiculul va purta marca Renault. Programat pentru lansare în Rusia la începutul anului 2019, viitorul Duster „mai rafinat” va fi comercializat și în Asia începând din 2019. Doar că în această zonă va avea o platformă diferită.

Extrem de interesantă, afirmația lui Ancelin că Renault va utiliza pentru varianta Duster comercializată în China și Coreea o nouă platformă arată clar că francezii caută soluții pentru a moderniza inclusive produsele europene comercializate sub marca Dacia. În interviul acordat publicației Challenges, vicepreședintele Renault vorbește chiar despre utilizarea platformei „viitorului Clio”, model care va fi prezentat la Paris în această toamnă. Doar că, în acest caz apare o problemă evidențiată de același offcial: „există un risc de concurență în mărime cu actualul Renault Kadjar”. Oricum, chiar dacă în viitor va apărea un SUV Dacia Duster pentru piața europeană având la bază platforma viitorului Renault Clio (CMF-B), acest lucru „nu se va întâmpla înainte de 2020”.

De fapt, după cum reiese din declarațiile lui Bruno Ancelin, până în 2022 întreaga gamă Dacia va utiliza platforma CMF-B pentru a corespunde normelor de siguranță prevăzute pentru acel an. În plus, noua platformă permite hibridizarea și chiar electrificarea modelelor, o evoluție logică și necesară pentru viitor.

Te-ar putea interesa și: