Klaus Iohannis va contesta amenda de 5.000 de lei decisă de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru declarațiile sale referitoare la autonomia Ținutului Secuiesc, acuzând o decizie „profund politică”

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de hotărârea de astăzi a Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării. Având în vedere că decizia CNCD este una profund politică, Președintele României va contesta această hotărâre la instanța competentă”, se arată într-o precizare a Administrației Prezidențiale.

Șeful statului a lansat recent un atac extrem de dur la adresa PSD, susținând că „e incredibil ce se întâmplă în Parlamentul României și că PSD-ul a ajutat UDMR-ul să treacă prin Camera Deputaților o lege care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc”.

„Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD, este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României. În timp ce noi, eu, Guvernul, ne luptăm cu pandemia de coronavirus, PSD-ul, marele PSD, se luptă în birourile secrete ale Parlamentului ca să dea Ardealul ungurilor”, a spus Iohannis. UDMR i-a cerut lui Iohannis să-și ceară scuze pentru declarația făcută de la Cotroceni referitoare la legea privind Ținutul Secuiesc, Kelemen Hunor susținând că este un mesaj tipic PRM-ist care instigă la ură împotriva maghiarilor. Ulterior, președintele Iohannis a declarat că nu are o problemă cu persoanele de etnie maghiară, ci cu politicienii, în special cei de la PSD.