În total, coaliţia a efectuat 1.675 atacuri, potrivit acestui bilanţ care se opreşte la 31 decembrie 2014 şi realizat de Comandamentul militar al american al regiunii (Centcom).

Bilanţul nu oferă informaţii despre numărul jihadiştilor ucişi sau răniţi. Pentagonul a indicat marţi că face investigaţii pentru a stabili dacă atacurile au provocat victime civile, dar operaţiunea este încă în curs.

În afară de cele 58 de tancuri, coaliţia a vizat peste 900 de vehicule, între care 184 de vehicule Humvees şi 26 vehicule blindate.

Loviturile au vizat, de asemenea, 52 de buncăre, 673 poziţii de luptă şi aproape 1.000 de clădiri diverse.În total, avioanele coaliţiei au efectuat 15.465 de misiuni de luptă. Atacurile au început în 8 august în Irak şi s-au extins în Siria din 23 septembrie. Pentagonul a indicat că nu poate preciza câte dintre ţintele vizate au fost distruse efectiv.

"Cred că nivelul de distrugere este ridicat", s-a mulţumit să spună colonelul Steven Warren, purtătorul de cuvânt al Pentagonului. Militarii americani nu au vrut să precizeze câte tancuri au mai rămas în posesia Statului Islamic, în pofida acestor atacuri. "Nu vrem ca inamicii noştri să afle tot ce ştim noi despre ei", a indicat colonelul Warren.AGERPRES

Te-ar putea interesa și: