Vela a declarat într-o intervenție telefonică la Antena 3 că eliminarea declarațiilor pe propria răspundere reprezintă mai mult o dorință.

„Noi ne dorim să nu aibă nimeni nevoie de declarații, în măsura în care trendul va fi descendent, la cazurile din statistica medicală și vom fi încă două săptămâni la fel de responsabili. Mai sunt două săptămâni până la această decizie și ne dorim toți din tot sufletul să nu fie o explozie de cazuri care să pună în pericol perspectiva optimistă la care ne gândim cu toții și dl Președinte și Guvernul, și dumneavoastră presa și cetățenii”, a declarat Marcel Vela.

„Noi avem în analiză și dorim să nu mai fie declarații decât în zonele carantinate. Dorim să relaxăm activitatea în cabinetele stomatologice, etapizat și în alte domenii, frizerii, cosmetică, în zona sporturilor individuale. La o distanță de două săptămâni etapizarea va fi și perioada de verificare a unui caz suspect”, a mai spus Vela.

Ce a declarat Klaus Iohannis luni

Şeful statului a exemplificat principalele măsuri care vor fi luate după expirarea stării de urgenţă. De pildă, vom purta măşti de protecţie în spaţiile publice închise, dar şi când ne deplasăm cu transportul public și nu va mai fi nevoie să declarăm unde mergem.

„Nu știe nimeni până când va dura această epiedemie. Eu îmi doresc să controlăm epidemia. După 15 mai putem să ne mișcăm în interiorul localității unde avem treaba, dar să nu exagerăm. Nu va mai fi nevoie să declarăm unde mergem. Este un prim pas important. Apoi, ce se întâmplă? Așa numita relaxare se va face pas cu pas, fiind la un interval de 2 săptămâni. Următorul calup de relaxare va veni pe la 1 iunie”, a spus șeful statului.