Deși a anunțat inițial că formațiunea politică pe care o conduce, PRO România, nu va susține moțiunea de cenzură înaintată de PSD, Victor Ponta s-a răzgândit!

El a anunțat marți seară pe internet că susține dărâmarea Guvernului Orban.

Dacă în prima fază Ponta și-a justificat susținerea acordată Executivului prin faptul că nu este de acord cu alegerea primarilor într-un singur tur, deci este de partea Guvernului în încercarea de a schimba legea electorală, liderul PRO România își justifică și noua poziție:

”Așa cum am spus : un Guvern care afectează drepturile fundamentale ale românilor la Sănătate și Educație – este un Guvern care trebuie pedepsit ; în Parlament și la vot de către cetățenii afectați în mod direct!”, a scris Ponta pe Facebook.

Ce l-a făcut să se răzgândească

Este vorba despre discuțiile privind liberalizarea serviciilor de sănătate pe care dorește Guvernul liberal să o realizeze.

Astfel, Ponta a scris mesajul de pe Facebook după ce ordonanța de urgență prin care sunt liberalizate programele de sănătate care sunt finanțate de Ministerul Sănătății și CNAS a fost introdusă în ședința de Guvern de marți.

Prin această ordonanță se extind programele de sănătate și în sistemul medical privat, practic fiind permisă decontarea serviciilor medicale către CNAS.

Introducerea ordonanței de urgență pe ordinea de zi a ședinței de Guvern a fost propusă de secretarul de stat în Ministerul Sănătății Nelu Tătaru.