Rareș Bogdan a reacționat dur după ultimele declarțaii făcute de liderul PNL, Ludovic Orban. Mai exact, fostul premier al țării a fost întrebat în cadrul emisiunii ”40 de întrebări cu Denise Rifai” dacă ”Este Rareș Bogdan șarpele pe care l-ați crescut în partid?”.

La această întrebare, Ludovic Orban a dat un răspuns care a generat reacții pe bandă rulantă : ”Dar nu l-am crescut eu, că era crescut”, a spus fostul premier.

În acest context, Rareș Bogdan vine cu un răspuns. Mai exact, prim-vicepreședintele PNL susține în schimb că nu vrea să aibă o polemică cu Ludovic Orban, dar îi reamintește liderului PNL că șarpele este simbolul sănătății.

Totodată, el a mai adăuagt că Orban îi va explica cu siguranță această situație. În ceea ce privește numele de ”șarpe”, Rareș Bogdan susține că este nevoie de o concentrare asupra lucrurilor care ajutăr România și nicidecum asupra celor care o dezbină.

„Sunt convins că îmi va explica Ludovic Orban. Nu cred că o polemică în spațiul public ajută România și în niciun caz pe români. Cred că trebuie să ne referim la chestiuni concrete de guvernare și de ajutor pentru firmele românești.

Dar poate Ludovic Orban a făcut referiri la șarpe știind că medicina consideră șarpele un simbol al vindecării. Sau poate la faptul că Dumnezeu i-a poruncit lui Moise să facă un șarpe de aramă astfel încât oamenii care ajung să fie mușcați de șerpi să fie vindecați. Deci până la urmă cred că e important să ne gândim la ce ajută România și nu să ne concentrăm pe lucrurile care ne dezbină”, a declarat Rareș Bogdan, la Digi24.

PNL nu este PCR

Prim-vicepreședintele PNL a mai adăugat că PNL nu este PCR, și oricine are dreptul la o opinie. Totodată, Rareș Bogdan susține că reacția sa este una colegială și nicidecum nu este făcută din alte motive.

„După vindecare vine relansarea, vine întinerirea. Cred că putem face analiza vorbelor lui Ludovic Orban în această logică. Eu vă asigur de un lucru: niciodată atunci când am criticat, până la urmă suntem partid liberal nu PCR, unde dreptul la opinie este sacru, nu au fost din răutate.

Reacțiile mele n-au fost făcute precum a mușcăturilor veninoase, perfide… A fost pur colegială reacția mea”, a mai spus Rareș Bogdan.