Conform celor spuse de Rareş Bogdan, PNL discută miercuri, la prânz, propunerile de premier cu care vor merge la preşedintele Klaus Iohannis.

Cine se află pe lista liberalilor

Rareș Bogdan spune că vor fi „trei, patru propuneri” din care președintele să poată alege. În legătură cu ministerele dorite de PNL, europarlamentarul a declarat că, în baza rezultatelor alegerilor, PNL va avea probabil „10, 11 ministere din 18”, conform news.ro

Pe lista scurtă discutată de PNL se află ministrul interimar al Finanțelor, Florin Cîțu, șeful PNL Bihor, Ilie Bolojan, și ministrul interimar al Apărării, Nicolae Ciucă.

„Mâine discutăm şi vom valida, probabil seara, la 19.00 sau 20.00 o sa avem BPN , după ce, la prânz vom sta de vorbă pe propuneri”, a declarat Rareş Bogdan, în data de 8 decembrie, când a fost întrebat despre propunerile de premier.

Explicația lui Rareș Bogdan

„Noi facem propunerile şi domnia sa va alege pentru că va trebui să fie într-un parteneriat cu domnia sa şi într-un parteneriat asumat cu PNL şi într-o colaborare permanentă cu USR PLUS şi UDMR. Nu pot să vă spun nume pentru că nu e corect. Pe domnul Ciucă vi l-am spus pentru că este, practic, premierul în exerciţiu”, a explicat Rareș Bogdan.

De asemenea, acesta a fost întrebat dacă toate propunerile vor fi din rândul membrilor PNL.

„Toate numele sunt membri PNL, au fost membri PNL, vor fi membri PNL”, a răspuns europarlamentarul.

Trebuie menționat că Rareș Bogdan a vorbit și despre o eventuală propunere a lui Eduard Hellvig, menționând că acesta „a reformat un serviciu, e un om cu un rol cheie” și „are un mandat extrem de performant”. „Cred că are o treabă foarte bună şi este foarte bun, de ce vreţi să-l luaţi de acolo?”, a mai afirmat Rareș Bogdan.

„Dacă ar fi după mine, aş păstra toate ministerele, pentru că am mare încredere în colegii mei. Important este să venim cu ponderea în urma rezultatelor, foarte probabil nu vom putea avea mai mult de 10-11 ministere din 18. ”, a transmis Rareș Bogdan după ce a fost întrebat ce ministere dorește PNL.

„Premierul trebuie, obligatoriu, să poată colabora cu Ministerul Justiţiei, Ministerul Finanţelor”, a conchis acesta.

Sursă foto: Inquam Photos / Raul Stef