Rareș Bogdan a dat de pământ cu Oana Bogdan de la PLUS. El s-a arătat șocat de postarea tinerei, susținând că “de utopiile pe care le-am citit eu nici Karl Marx nu era capabil” Reacția lui Rareș Bogdan este uluitoare pentru că, în această speță, comparația cu Karl Marx nu are nici o logică. 

Rareș Bogdan: „Astăzi citind răspunsul unui lider din opoziție, a unei domnișoare, mi-am dat seama din nou că poate n-am fost suficient de direct când am avut lideri din opoziție în platoul meu și când i-am întrebat pe ce parte joacă spuneau că nu s-au consultat cu partidul. Vă rog frumos să vă clarificați.
Ce am citit azi m-a bulversat și șocat. Mi-am dat seama că din țara asta niciodată nu a plecat comunismul. Inițial am crezut că e cantonat în PSD. Așa pare. Dar în același timp trebuie să spun că noi nu putem trăi în kibbutz (n.r.: cf. Dex = gospodărie colectivă agrară în Israel). Nu suntem mormoni. Chiar nu putem face orice în grup. Nu putem mânca toți în cantine. Probabil părinții unora le-au spus ani în șir că de aia sunt săraci că au șefi bogați.
Eu vă spun ceva: de utopiile pe care le-am citit eu azi nici Marx nu era capabil. Când a scris  Manifestul Partidului Comunist a încercat să anuleze proprietatea. Cum să anulezi proprietatea?! Nici în sistemele preistorice nu a funcționat… Nimeni din zona dreptei nu poate gândi așa. Decât dacă are o neclaritate doctrinară sau cultură politică. Poate învăța. O poate face tot restul vieții, nu-i o problemă asta…  Nu putem trăi în grup, nici să facem sex în  grup și nici să renunțăm la proprietate”, a spus la începutul emisiunii Rareș Bogdan la Realitatea TV.

Membra USR, afaltă pe lista de europarlamentari ai alianței USR Plus, a spus că: „un pas important al omenirii va fi cel al renunțării la proprietate. Când nu vor mai exista teritorii care să aparțină unui om, trib, neam sau corporație, vom reuși să conviețuim armonios pe planeta Pamânt. Eu am încredere că acest lucru se va întâmpla în timpul vieții mele.”
Ulterior, Oana Bogdan a susţinut, referitor la comentariul său pe Facebook în care pleda pentru renunţarea la dreptul la proprietate, că nu vorbea despre „o deposedare forţată a oamenilor” şi că în jurul nostru există totuşi „diferite forme de renunţare la proprietate”, precum Airbnb şi Uber.