Rămânem fără Transilvania?! Un deputat aduce acuzații foarte grave: Aproape o treime din proprietățile funciare sunt cumpărate de cetățeni maghiari.

Este vorba despre zeci de mii de hectare care deja nu mai aparțin românilor, constând în păduri, pășuni și terenuri agricole.

Rămânem fără Transilvania?! Un deputat îl interpelează pe Premierul Florin Cîțu

Deputatul PSD Daniel Ghiță l-a interpelat din nou pe premierul Florin Cîțu, întrebându-l ce are de gând să facă în fața pericolului pierderii integrale a Transilvaniei, întrucât maghiarii cumpără pășunile strategice.

În martie, deputatul PSD Ghiță a cerut, într-o interpelare către premier și ministrul Justiției, să fie pedepsiți cei care au încălcat “fidelitatea față de România“. El a sugerat că cei care se întâlnesc cu diplomați străini nu sunt fideli țării.

Acum el spune că presa relatează despre pericolul pierderii integrale a Transilvaniei, întrucât 30% din proprietățile funciare aparțin cetățenilor din Ungaria, scrie newsweek.ro.

”Interese de strategie și de apărare națională”

El citează un articol scris de un avocat, Iaon Sabău Pop.

“La momentul acesta, în județele din Transilvania, pe care le cunosc foarte bine, au început să apară bariere în păduri restituite fără drept. În județele Mureș și Harghita s-au restituit în jur de 70.000 de hectare de păduri, pășuni și terenuri agricole.

Mari suprafețe de pădure, de pășune și de terenuri agricole, în special în zone strategice, cum sunt Munții Apuseni, în Covasna, în Harghita și în Mureș, unde sunt niște interese de strategie și de apărare națională, nu mai sunt ale românilor, ceea ce este foarte grav“, susține Pop.

Afirmațiile lui Pop au fost preluate și pe blogul lui Adrian Năstase.

În consecință Ghiță întreabă Guvernul ce are de gând să facă în fața pericolului dezintegrării României.

Sursă foto: Dreamstime.