Raiffeisen Bank a suspendat luni reţinerea impozitului pe dobânzile obţinute de clienţi la depozitele cu scadenţa după data de 1 iulie, până la apariţia normelor metodologice de aplicare a noilor prevederi ale Codului Fiscal.

„Raiffeisen Bank a decis suspendarea reţinerii impozitului pe dobânzi până la publicarea normelor metodologice de aplicare a Codului Fiscal”, a declarat pentru Mediafax Corina Vasile, directorul de relaţii publice al Raiffeisen Bank România.

Ea a precizat, ca exemplu, că pentru un depozit de 10.000 de lei cu scadenţă la 12 luni diferenţa medie dintre impozitarea întregii dobânzi acumulate şi impozitarea doar pentru dobânda care curge începând cu 1 iulie este de la 4,16 lei la 100 de lei.

Băncile impozitează cu 16% tot câştigul obţinut din dobânzi de către persoanele fizice, indiferent de momentul când a fost constituit depozitul, şi nu doar dobânda calculată după 1 iulie, întrucât Ministerul Finanţelor Publice apreciază că noile modificări aduse Codului Fiscal trebuie astfel interpretate.

SURSA: Mediafax