Raed Arafat, pus la colț de un deputat USR-PLUS: A fost un act criminal. Este vina lui

Deputatul USR-PLUS, Emanuel Ungureanu, a precizat în emisiunea lui Victor Ciutacu, că vinovat pentru ceea ce s-a întâmplat la Spitalul Foișor din București este Raed Arafat. Acesta a spus că a dat un ultimatul DSP București pentru redeschiderea Spitalului Foișor pentru toți pacienții, nu doar cei cu COVID-19.

”Am fost la Spitalul Foișor, am cerut, în mod oficial, redeschiderea spitalului pentru toți pacienții, 835 de pacienți care sunt programați pentru mai și iunie.

Ăla a fost un act criminal. Nu mă feresc să o spun. Este vina lui Raed Arafat. Lucrurile sunt mai grave decât se știu, o să vină vremea când o să le spun oră cu oră și pas cu pas. A fost un ordin criminal. Stația de oxigen poate să explodeze oricând. Acolo nu se pot trata decât 5 pacienți în stare gravă cu COVID-19, pentru că trebuie oxigen cu frecvență mare, iar stația nu rezistă. Am vorbit cu medicii, cu asistentele. Spitalul Foișor trebuie redat tuturor pacienilor, nu doar celor cu COVID-19.

Spitalul Colentina se va redeschide pentru toți pacienții în maxim 4 zile.”, a declarat Emanuel Ungureanu la România TV.

Spitalul Foișor a devenit suport COVID

La începutul lunii aprilie, secretarul de stat în cadrul Ministerului Apărării Interne, Raed Arafat, a semnat un ordin prin care Spitalul Foișor din Capitală devine spital suport COVID.

În urma deciziei, românii au ieșit în stradă să protesteze iar reprezentanții Jandarmeriei au trimis atunci un comunicat de presă în care precizau că s-a intervenit la Spitalul Foișor după ce un grup de oameni împiedică mutarea unor pacienți.

Cei care au fost internați atunci în spitalul respectiv au fost fie mutați în alte spitale, fie trimiși acasă.

Sursă foto: Inquam Photos / Mircea Manole