Raed Arafat, despre amenințările cu moartea: Este o acțiune organizată

Raed Arafat, secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a vorbit despre atacurile directe și amenințările pe care le-a primit în ultima perioadă. Acesta este de părere că atacurile la adresa sa au apărut brusc și că există entități care au anumite interese.

“Aceste atacuri au trei-patru luni. Până atunci nu vedeam comentarii rasiste, xenofobe. Ce este interesant este că nu au venit așa crescând treptat, ci au apărut brusc și au devenit obișnuite pe anumite postări.”, spune Arafat.

El a mai precizat că cei care îl atacă prin diferite comentarii au aceeași direcție de amenințare și batjocură. Șeful DSU precizează că aceștia discută între ei.

”Toate au aceeași direcție de ameninţare, batjocură şi comentariile xenofobe. Eu sunt de acord că este o acțiune organizată și că aceste grupuri comunică între ele. Sunt convins că există și elementul extern, dar există și alte aspecte la care trebuie să ne gândim. Sunt unii care plătesc firme care să facă acest lucru, sunt firme specializate pe așa ceva.”, a spus Raed Arafat.

Atacuri cu foarte multe fake-uri

Secretarul de stat în MAI a mai spus că după tragedia de la Colectiv au existat foarte multe atacuri cu multe informații false sau cu informații care nu au nicio bază. El spune că acestea au continuat pe rețelele de socializare și că aceste informații se găses și la instituții media.

El spune că astfel de instituții media sunt dispuse să folosească numele lui în asocieri cu DNA sau cu diferite povești pentru a inocula populației ideea că ”Arafat a decis, Arafat a comandat”.

”Toată lumea care e normală la cap știe foarte bine că nu are cum o singură persoană să ia astfel de decizii într-o ţară cum este România și într-o țară democratică și că există mecanisme, există comisii, comitete, există guvern, există consens.

S-a dorit implementarea acestui narativ și pentru unii a reușit, când luni de zile faci acest lucru zi de zi, câteva ore pe zi pe o televiziune sau reţelele de socializare, sau pe internet.

În final se va face o analiză şi vom vedea dacă am făcut ceva bine sau rău. Până acum în România gestionarea pandemiei a fost bună şi sunt date în acest sens”, a mai spus Raed Arafat.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea