Noi restricții în România. Ce se va întâmpla cu libera circulație. Raed Arafat a anunțat chiar acum

Coronavirusul continuă să facă ravagii în România, iar numărul cazurilor de infectare se menține ridicat. În acest context, se ia în calcul impunerea de noi măsuri pentru a ține pandemia sub control. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat, Raed Arafat.

Potrivit acestuia, în contextul în care Guvernul va prelungi starea de alertă cu încă 30 de zile, se discută „dacă este necesar să se umble la unele măsuri”. Totuși, șeful DSU a dorit să precizeze că nu există niciun fel de discuție legată de un lockdown.

„Noi nu avem nicio discutie pe masa pentru lockdown, nici nu se pune problema, in niciun caz lockdown”, a declarat Arafat, la Antena 3. 

Se schimbă libera circulație?

Totodată, Raed Arafat a fost întrebat dacă ar putea fi introdusă din nou obligativitatea circulației cu declarație pe propria răspundere începând cu ora 22.00 față de ora 23.00 cum este în prezent, scenariu de lucru vehiculat pe surse în cursul acestei zile.

În acest context, secretarul de stat nu a respins varianta dar a indicat că nu s-a luat o decizie în acest sens. El susține că în primă fază trebuie prezentată hotărârea de prelungire a stării de alertă, iar dacă va mai fi nevoie de măsuri suplimentare, cu siguranță ele vor fi aduse în discuție.

El a mai adăugat că au fost dezbătute mai multe aspecte în grupul științific, însă nu trebuie speculat nimic până nu trece prin CNSU.

Circulatia pe timp de noapte este limitata acum la ora 23.00. O sa vin cu Hotararea de prelungire a starii de alerta, clar vor fi niste discutii daca e necesar sa se umble la alte masuri. In grupul stiintific am discutat mai multe aspecte si pana nu trece prin CNSU e mai bine sa nu speculam”, a mai declarat Raed Arafat.

Sursa foto: INQUAM Photos, Virgil Simonescu