Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat a fost invitatul lui Mircea Dinescu la emisiunea „Poezie și delicatețuri” de la Prima TV. În cadrul emisiunii, Raed Arafat a dezvăluit că este vegetarian şi nu mai mănâncă carne din 2000-2001. Având în vedere acest aspect, Mircea Dinescu i-a pregătit un adevărat festin din scrumbie de Dunăre, orez, ştevie şi o salată de ciuperci pleurotus.

Șeful DSU a povestit despre copilărie și studenție, atunci când a făcut primii pași spre medicină. De asemenea, Raed Arafat a spus și ce l-a determinat să rămână în România. Nu în ultimul rând, nu au fost evitate și subiectele actuale, legate de pandemie. Atmosfera a fost completată de cântecele lăutăreşti ale lui Ionel Tudorache.

Mititeii din mazăre, bun înlocuitor pentru cei clasici din carne

Mircea Dinescu s-a arătat surprins de ce produs folosește Raed Arafat pentru a înlocui carnea. Șeful DSU a spus că folosește proteina din mazăre, dând ca exemplu micii din mazăre care reprezintă o bună alternativă vegetală la micii clasici, din carne de porc, vită sau oaie.

„Există o firmă italiană care aduce produse din carnea de mazăre şi aici, în România. Produce mititei din mazăre, carne tocata din mazăre, salam din mazăre. Mititeii se pregatesc la grătar cum se pregătesc mititeii obişnuţi … Totul se prepară precum carnea obişnuită, chiar şi gustul este oarecum similar”, a povestit Raed Arafat.

Micii din mazăre se găsesc și în comerț, gata preparați, numai buni de pus pe grătar, și sunt pe bază de proteină de mazăre, fără soia.

„Domnul Arafat nu mănâncă carne, în schimb azi am aflat, cu uimire, că mănâncă carne … de mazăre”, a spus Mircea Dinescu. “Mititeii din mazăre se pregătesc la grătar, cum se pregătesc mititeii, burgerii, la fel, carnea tocată o puteți pregăti și cu sos pentru paste, și cu orice”, a completat Raed Arafat.

Sursa foto: INQUAM Photos, Bogdan-Ioan Buda