Radu Mazare este în culmea fericirii. Și asta pentru că el ar fi unul dintre beneficiarii acțiunilor la CCR inițiate de președintele Senatului, Teodor Meleșcanu, și de Avocatul Poporului, Renate Weber.

Informația a fostfăcută publică de jurnaliștii de la G4Media.ro, care citează surse din înalta magistratură.

Pe lângă Mazăre, ar putea beneficia și ceilalți condamnați din dosar: fostul președinte al CJ Constanța, Nicușor Constantinescu (5 ani cu executare), notarul și profesorul de la Facultatea de drept a Universității București, Jean Andrei (2 ani cu suspendare; este soțul fostei președinte a Tribunalului București, Laura Andrei, apropiată a Liei Savonea, șefa CSM), fostul acționar de la Dinamo, Dragoș Săvulescu sau afacerisul Georgică Giurgiucanu (câte 5 ani și jumătate cu executare).

Trebuie amintit că în urmă cu o zi, președintele Senatului, Teodor Meleșcanu dar și Avocatul Poporului, prin Renate Weber, au sesizat CCR cu privire la modalitatea de constituire a completurilor de apel de 3 judecători de la Înalta Curte. Aceștia susțin că judecătorii din completurile de apel de 3 judecători de la ÎCCJ nu au fost trași la sorțiEste exact motivul invocat de avocați în fața completului de judecată care i-a condamnat pe Mazăre și compania.

”Cel mai probabil vor solicita instanței amânarea până la judecarea sesizărilor de la CCR formulate de Meleșcanu și Renate Weber”, au explicat sursele G4Media.ro. ”Este același plan ca în cazul completurilor de apel de 5 judecători. Anul trecut, au făcut sesizare la CCR pentru că nu ar fi fost legal constituite. Nelegala compunere a completurilor de judecată este motiv de contestație în anulare. Așa au scăpat de condamnări și au ieșit din pușcărie Udrea, Bica, Șova sau Constantin Niță”, au explicat sursele G4media.ro.