Conform sursei citate, premierul Qatarului, Hamad bin Jassim al-Thani, a anuţat ca a ajuns la un acord să investească o sumă importantă de bani în autostrada care va lega România de Turcia, după o întâlnire cu Boyko Borisov, prim ministrul Bulgariei şi cel al Turciei, Recep Tayyip Erdogan.

764 de milioane de euro va investi Qatarul în porţiunea de autostrada de pe teritoriul Bulgariei, care se va intinde între Ruse şi Svilengrad, anunţă un post de televiziune, care citează agenţia de presă bulgară.

Premierul Bulgariei a precizat că că miniştrii infrastructurii din Bulgaria, Qatar şi Turcia se vor întâlni joia viitoare ca să pună la punct detaliile proiectului, inclusiv procedurile de expropriere şi calculele privind traficul şi profitabilitatea. Ministrul Dezvoltării Regionale din Bulgaria apreciază că pregătirea actelor pentru construcţia drumului ar dura una an, apoi vor urma şase luni de implementare şi doi ani de construcţie.

Planul Qatar de a investi în Bulgaria este apreciat de premiul de la Sofia. Capital.ro a arătat încă de joi că Borisov s-a declarat extrem de mulţumit de  faptul că Qatar va depune 200 de milioane de dolari la Banca Naţională a Bulgariei pentru a arăta că intenţiile lor de investiţii sunt serioase. "Câţi investitori vin şi depun 200 milioane de euro la Banca Naţională a Bulgariei chiar în momentul în care îţi zic bună ziua?" – a întrebat Borisov, după întâlnirea avută cu delegaţia qatareză. El a mai spus că Bulgaria are un potenţial important de a exporta în Qatar produse alimentare şi în special ovine.

Citiţi şi: Vom avea AUTOSTRADĂ până la turci