PSD joacă tare. Chiar dacă ALDE și PRO România au fuzionat chiar înaintea alegerilor parlamentare, social democrații nu se gândesc la nicio alianță. Vor să meargă singuri în alegeri. Chiar Sorin Grindeanu a dezvăluit acest lucru.

PSD joacă tare!

PSD îi consideră parteneri de dialog pe cei de la ALDE şi Pro România, dar va merge singur la alegerile parlamentare, a declarat joi prim-vicepreşedintele formaţiunii, Sorin Grindeanu.

„Am avut parteneriat în Parlament în toţi aceşti ani. Îi considerăm în continuare parteneri de dialog şi pe cei de la ALDE, şi pe cei de la Pro România, dar noi am decis să mergem singuri la aceste alegeri, iar cu această decizie mergem înainte.

Inclusiv conform legii, în acest moment, nu mai ai voie să faci alianţe. Noi suntem PSD. Dacă cineva doreşte să se înscrie în PSD şi îndeplineşte criteriile pe carte le avem şi pe care le-am transmis începând de luni pentru a fi dezbătute în organizaţii, suntem un partid cu porţile deschise”, a afirmat Grindeanu într-o conferinţă de presă.

Întrebat cum comentează afirmaţiile liderului Pro România, Victor Ponta, care a susţinut că PSD „nu a vrut şi nu vrea să fie un partener în opoziţie faţă de preşedintele Iohannis, de Guvernul PNL”, acuzând un blat, Grindeanu a spus că social-democraţii fac „politică serioasă”.

„Am văzut că este o chestiune repetitivă, asta cu blatul, şi aşa mai departe. Noi am înţeles să facem politică serioasă, dincolo de gargară, iar politica serioasă înseamnă ce am început să pregătim şi să vă spunem despre programul de guvernare.

Astăzi am venit cu agricultura, le vom prezenta pe toate. Noi aşa înţelegem să facem politică. Şi nu ne abatem de la această linie”, a adăugat Grindeanu.

El nu crede că noul partid, format din fuziunea ALDE şi Pro România, ar putea lua voturi de la PSD. „Voturi de la PSD? Eu cred că noi avem un electorat cât se poate de stabil, care alege de fiecare dată siguranţa şi nu aventura. Şi acest lucru se va vedea, cum s-a văzut şi la alegerile locale, se va vedea şi la alegerile generale”, a argumentat prim-vicepreşedintele PSD.

Pro România şi ALDE au decis să aibă candidaţi comuni la alegerile parlamentare şi să formeze un singur partid – Pro România Social Liberal, a anunţat, joi, Victor Ponta, conform Agerpres.