Senatorul Eugen Teodorovici a declarat sâmbătă că, săptămâna viitoare, va decide dacă va acţiona sau nu în judecată Partidul Social Democrat pentru pierderea funcţiei de preşedinte executiv al formaţiunii, scrie Agerpres.

„Este o ipoteză pe care o iau în calcul foarte serios şi probabil că săptămâna următoare o să decid exact în acest sens”, a spus Teodorovici, la finalul întâlnirii conducerii PSD cu grupurile parlamentare ale social-democraţilor.

Întrebat ce aşteptări are de la acest demers, Teodorovici a răspuns: „Să se respecte statutul, nimic altceva. Este primul pas pentru a arăta foarte clar românilor că noi, ca Partid Social Democrat, respectăm legile ţării. Respectând legile ţării trebuie să respectăm şi statutul, care este Biblia partidului. Nu vreau decât să se respecte statutul pe care Congresul PSD l-a adoptat şi mai departe să arătăm românilor că respectăm legea noastră proprie, internă”.

În ședința în care Viorica Dăncilă a demisionat, Eugen Teodorovici a încercat să-și păstreze funcția în partid și a refuzat să demisioneze. Acesta a sperat ca odată cu demisia Vioricăi Dăncilă să fie propulsat în funcția de președinte interimar al PSD, dar colegii de partid l-au ales pe Marcel Ciolacu.