La 17 ani, cu toţii ne gândim cum să începem un drum în viaţă. Ne gândim la examenul maturităţii, Bacalaureatul, apoi la admiterea la facultate. Practic, clasa a 11-a este cea în care deja apar fiorii. Fiorii examenelor care ne pot schimba viaţa.

Proiectul revoluţionar al adolescenţilor

Ei bine, în anii cei mai agitaţi ai adolescenţei, patru tineri premianţi încearcă să spargă barierele. Visul lor de adolescenţi, pasiunea şi dedicarea i-ar putea plasa printre milionarii de mâine. Cu ce ne-au luat ochii? Ceva simplu, dar atât de complicat.

Cei patru eroi ai noştri au avut curajul de a intra în Imperiul Leilor de la ProTV! Au creat un vendomat static cu touch screen, extrem de inteligent.  Ei ne oferă o aplicaţie şi un vendomat cu touch screen cu ajutorul căruia îţi poţi personaliza cafeaua, având la dispoziţie o gamă mult mai variată de ingrediente decât cele pe care le oferă un vending machine obişnuit.

Ne referim la ingrediente precum scorţişoara, caramel, vanilie, cookies, dar şi la concentraţia cafelei. Cu ajutorul aplicaţiei, poţi salva reţeta personalizată de cafea pe care o poţi şi denumi, dar o şi poţi împărtăşi cu prietenii pe social media.

Cei patru eroi ai noştri au avut curajul să meargă în faţa celor patru lei de la ProTV cu proiectul lor ambiţios. Nu au fost acceptaţi în faza finală, dar i-au impresionat pe oamenii de afaceri care le-au dat sfaturile necesare pentru a merge mai departe cu proiectul lor.

 

Proiectul de şcoală care se poate impune pe piaţă

Proiectul Cyber Coffee a început ca unul de şcoală, cu patru adolescenţi smart în prim plan. Acum, este un început de business promițător. Echipa alcătuită din Bilciurescu Gabriel, Mera Jean, Bogliș Ștefan și Oancea Andreea s-a format datorită profesoarei de educație antreprenorială, Ianoș Gabriela.

Proiectul s-a dezvoltat în cadrul incubatorului Junior Achievement, acolo unde cei patru au dat şi prima lovitură. Au câștigat etapa pe țară și au reprezentat România la etapa europeană, acolo unde au obţinut un loc fruntaş.

Cei patru tineri spun că au întalnit oameni minunați, muncitori și întotdeauna dornici să îi ajute. Mai mult, au fost încurajați pe tot parcursul procesului de dezvoltare al mini-afacerii și acest lucru a fost, de fapt, cel mai important ajutor primit din partea persoanelor întâlnite.

Visul numit Imperiul Leilor

Şi pentru că Andreea, Ştefan, Jean şi Gabriel voiau să treacă la nivelul următor s-au decis să intre în Imperiul Leilor. Nu după foarte mult timp, cei din emisiunea ‘Imperiul Leilor’ i-au contactat prin intermediul Junior Achievement și le-au oferit oportunitatea de a prezenta ideea lor în faţa leilor!

“Au urmat zile și nopți întregi de pregătire, implicare şi concentrare”, ne-au dezvăluit cei patru antreprenori în devenire.

Au ajuns în faţa leilor, acolo unde au primit sfaturi care s-ar putea să fie cruciale în dezvoltarea visului şi afacerii lor.

Scurtă prezentare a Cyber Coffee

Cyber Coffee, visul Andreei, al lui Gabriel, Jean şi Ştefan este un proiect îndrăzneţ care are nevoie şi de finanţare pentru a deveni realitate. Cei patru temerari au nevoie de circa 100.000 de euro pentru a-l pune pe picioare pe Cyber Coffee şi pentru ca voi să vă bucuraţi de el în drumurile zilnice pe care le faceţi prin oraş.

Cyber Coffee a creat un ecosistem inteligent care utilizează o aplicație mobilă și un aparat inteligent pentru a oferi o „cafea fără eroare”, adaptată preferințelor individuale ale consumatorilor. Clienții au posibilitatea de a comanda cafeaua personalizată în depline condiții de siguranță, luând în considerare și pandemia.