Dell a depăşit estimările analiştilor cu rezultatele financiare din trimestru al patrulea al anului fiscal 2009-2010 (noiembrie-ianuarie), însă marja de profit a fost sub aşteptări din cauza preţurilor mai reduse, determinând scăderea acţiunilor grupului cu peste 5%.

Grupul american, unul dintre cei mai mari producători de computere la nivel mondial, s-a concentrat anul trecut pe reduceri de costuri şi pe conservarea profitabilităţii. Dell s-a ferit de „războiul preţurilor” de pe piaţa americană a computerelor, pierzând astfel o mare parte din cota de piaţă pentru a-şi proteja marjele.

Însă Dell a anunţat joi că marja profitului brut a scăzut la 17,4% în trimestrul patru, de la 18,2% în perioada similară a anului fiscal anterior şi sub estimările analiştilor de pe Wall Street.

Profitul net al Dell a scăzut cu 5% în perioada noiembrie-ianuarie, de la 351 milioane de dolari la 334 milioane de dolari, deşi veniturile au crescut cu 11%, de la 13,4 milioane de dolari la 14,9 milioane de dolari.

Pe ansamblul întregului an fiscal, veniturile Dell s-au redus cu 13%, de la 61,6 miliarde de dolari la 52,9 miliarde de dolari, iar profitul a coborât cu 42%, de la 2,47 miliarde de dolari la 1,43 miliarde de dolari.

SURSA: Mediafax