Numele său este vehiculat printre posibilele variante de prim-ministru.

"Rezultatul alegerilor arată şi faptul că românii încă îndrăznesc să creadă în România, în puterea lor de a reconstrui această ţară. Totodată, cred că acest rezultat este un vot de blam pentru PNL, care nu şi-a respectat promisiunile faţă de români şi care a distrus această ţară", a precizat Fifor. 

El a arătat că rezultatul înregistrat de PSD este unul care obligă partidul să îşi respecte promisiunile făcute în campania electorală. 

"Promisiunile pe care le-am făcut în campania electorală ne obligă să aducem ţara aceasta acolo unde îi este locul în Europa. Românii trebuie să fie mândri de ţara lor, trebuie să poată trăi decent în această ţară. Mulţumesc tuturor care ne-au votat şi ne-au acordat încrederea lor prin votul de astăzi. Tot ceea ce vom face de aici înainte împreună cu partenerii noştri de guvernare, vom face pentru România", mai spune Mihai Fifor. 

Mihai-Viorel Fifor s-a născut într-o familie de profesori, în municipiul Drobeta Turnu Severin, pe 10 mai 1970. Studiile primare, gimnaziale şi liceale le-a urmat în oraşul natal. 

Din 1989 a devenit student al Facultăţii de Litere a Universităţii din Craiova. Ca proaspăt student s-a implicat activ în evenimentele din decembrie 1989, devenind foarte curând unul dintre liderii studenţilor craioveni. 

A absolvit facultatea în anul 1994, cu o licenţă în romană-engleză, iar în 1995 masterul în literatura română în cadrul Universităţii din Craiova. 

Din toamna lui 1994 a intrat în cercetarea ştiinţifică academică ocupând, prin concurs, postul de cercetător ştiinţific în cadrul Institutului de Cercetări Socio-Umane "C.S. Nicolaescu-Plopşor" al Academiei Române. 

Cercetările sale au vizat o arie complexă legată de minorităţile româneşti din afara graniţelor, cu precădere pe viaţa românilor de pe Valea Timocului din Serbia şi Bulgaria. Cu această temă şi-a început studiile doctorale, în cadrul Universităţii din Craiova, obţinând în anul 2003 titlul de doctor în ştiinţe Magna cum Laudae. 

În toată această perioadă a participat la mai multe stagii de pregătire în centre academice din întreaga Europă, din care pot fi amintite Universitatea Central-Europeană de la Budapesta, Universitatea din Amsterdam, Universitatea din Turku-Finlanda, Universitatea din Leeds-Marea Britanie. 

A rămas tot timpul aproape de Universitatea din Craiova, alături de profesorul universitar dr. Nicolae Panea, actualul decan al Facultăţii de Litere. 

Este conferenţiar universitar doctor – cadru asociat în cadrul aceleiaşi facultăţi, unde predă discipline de management administrativ. 

În anul 2001 a devenit director al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj. Alături de echipa de tineri profesionişti pe care a format-o aici, a dus mai departe proiecte cum ar fi Festivalul "Maria Tănase", Festivalul "Ioana Radu", precum şi un proiect complex de introducere a conceptului de formare continuă a adulţilor, într-un parteneriat cu instituţii de profil din Danemarca. 

Totodată, la Centrul Creaţiei Populare a luat naştere sub coordonarea sa, arhiva multimedia cuprinzând imagini şi înregistrări audio mărturii ale vieţii satului românesc ce vor duce peste timp datinile şi tradiţiile Doljului. 

Pornind de aici, a început să colaboreze cu televiziuni de prestigiu cum ar fi Discovery, National Geografic sau BBC, împreună cu care a realizat o serie de documentare ce se difuzează şi acum pe toate meridianele globului. 

În anul 2005 a preluat ca manager Muzeul Regional al Olteniei, instituţie emblematică a culturii craiovene. care tezaurizează peste 300.000 de piese de patrimoniu cultural naţional. Împreună cu Consiliul Judeţean Dolj, a început aici un amplu program de reabilitare şi modernizare, investind pe parcursul a 7 ani de mandate circa 6 milioane de euro din fonduri europene atrase prin Direcţia de Afaceri Europene a Consiliului Judeţean Dolj. 

În 2007 a absolvit cursurile de master în managementul afacerilor publice, din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti, iar în 2009 a absolvit Colegiul Naţional de Apărare, Colegiul Naţional de Afaceri Interne din cadrul Academiei de Poliţie şi Colegiul Naţional de Apărare, Institutul Diplomatic Român. A ocupat şi funcţia de secretar de Stat la MAI. 

Locuieşte în prezent în Arad, dar deţine o casă, pe care a cumpărat-o în 2005, în localitatea Işalniţa, judeţul Dolj şi un autoturism Dacia Logan, achiziţionat în 2015. Are un cont curent de aproape 50.000 lei, deschis la BRD şi deţine 143.699 acţiuni (echivalentul a 116.396 lei) la Fondul Proprietatea SA. 

Are însă şi un credit ipotecar în valoare de 17.130 euro, contractat în anul 2006, scadent în 2031, la Volksbank Craiova , precum şi un credit de leasing auto în valoare de 43.500 lei, contractat în 2015 şi scadent în 2017, la RCI Leasing România IFN. 

A realizat în anul trecut un venit de 64.471 lei, din salariul primit de la Senat. 

AGERPRES