Prinţul Harry şi soţia lui, Meghan au provocat cutremur după interviul acordat jurnalistei americane de televiziune Oprah Winfrey. Este primul lor interviu major după ce s-au retras din rândul membrilor activi ai familiei regale britanice în urmă cu un an, informează Reuters.

Mai multe persoanlități au sărit fie în apărarea lui Meghan, fie au atacat poziția celor doi. Totul s-a întâmplat după difuzarea acestui interviu de postul american CBS.

Republic, un grup care face campanie pentru abolirea monarhiei a avut un mesaj radical. “Monarhia tocmai a fost lovită de cea mai gravă criză a ei după abdicarea din 1936. Fie pentru binele britanicilor, fie pentru binele tinerilor membri ai familiei regale, această instituţie putredă trebuie să dispară”, au scris aceștia.

Serena Williams sare în apărarea lui Meghan

Serena Williams, jucătoare de tenis a scris un mesaj de susținere pentru soția Prințului Harry. “Meghan Markle, prietena mea altruistă, îşi trăieşte viaţa – şi o face dând un exemplu – cu empatie şi compasiune. Ea mă învaţă în fiecare zi ce înseamnă să fii nobil cu adevărat. Cuvintele ei ilustrează durerea şi cruzimea cu care s-a confruntat”, a comentat ea.

La rândul său, Billie Jean King, fostă jucătoare de tenis a avut un mesaj în aceeași notă de sprijin.

“Printre dezvăluirile făcute de Meghan şi Harry în acest interviu se află şi lupta lui Meghan pentru a-şi apăra sănătatea mintală. Sper că sinceritatea ei va duce la mai multă acceptare şi la mai mult ajutor pentru toţi oamenii care au nevoie de astfel de lucruri”, a scris Billie Jean King.

Să o numească pe Oprah regină şi să punem punct aici

Un mesaj radical a transmis actorul George Takei, cunoscut din serialul “Star Trek”. “Poate ar trebui să o numească pe Oprah regină şi să punem punct aici”, a spus el.  Piers Morgan, jurnalist de televiziune a fost mult mai dur. “Acest interviu este o trădare absolut ruşinoasă faţă de regină şi faţă de familia regală. Mă aşteptam la acest non-sens josnic, distructiv şi egoist din partea lui Meghan Markle, dar nu mă aşteptam ca Harry să îşi dezamăgească în acest fel familia şi monarhia. Este ruşinos”, a spus acesta.

Michelle Tauber, jurnalistă la revista People, a scrios că “e ca un fel de seism să auzi un membru al familiei regale care spune că şi ea a simţit atât de multe lucruri într-o perioadă de criză”.

Daily Mail – titlul de pe prima pagină: “Meghan acuză Palatul Buckingham de rasism”.

Daily Mirror – titlul de pe prima pagină: “Au întrebat cât de închisă va fi culoarea pielii lui Archie”.

Meghan a vrut să aibă totul

Greg Kelly, prezentatorul emisiunii TV “Newsmax” nu i-a venit să creadă ceea ce s-a spus. “Eu nu cred asta. NU CRED ASTA. Meghan a vrut să aibă totul. Membri ai familiei regale care vor bani, excelent interviu Oprah!”.

Bernice King, fiica cea mică a activistului Martin Luther King Jr. a fost de părere că regalitatea nu este un scut în faţa devastării şi disperării provocate de rasism.

La rândul său, Dan Wootton, fost corespondent al tabloidului The Sun a venit cu un îndemn radical. “Nu vă lăsaţi înşelaţi, Meghan tocmai a declarat război familiei regale, atunci când i-a spus lui Oprah: ‘Erau dispuşi să mintă pentru a proteja alţi membri ai familiei'”.

Saeed Jones, scriitor a susținut că “aproape că au omorât-o pe această femeie. Sunt foarte bucuros că Meghan şi Harry şi-au luat copilul şi au plecat naibii de acolo”.

Unul dintre cele mai clare exemple de ‘misogynoir’

Ana Navarro-Cardenas, coprezentatoare a emisiunii “The View” a scris că “nu a mai fost vărsat atât de mult ceai englezesc în America de la Boston Tea Party încoace”. Abby D. Philip – corespondent politic la CNN a susținut că “este sfâşietor”. În paralel, Nina Parker, corespondent E! News a punctat: “Ştiţi de ce femeile de culoare o cred pe Meghan? Pentru că ele ştiu cu exactitate cum arată astfel de micro-agresiuni. Şi cum te fac ele să înnebuneşti încetul cu încetul”.

La rândul său, Brittany Packnett Cunningham, activistă de culoare şi prezentatoare de podcast a scris următorul mesaj. “Felul diferit în care au fost tratate Meghan şi Kate reprezintă unul dintre cele mai clare exemple de ‘misogynoir’ (termen contras din ‘misoginie’ şi ‘rasism’ – n.r.) şi o reamintire a faptului că, dacă ei pot să facă asta unei ducese, astfel de lucruri i se întâmplă unei femei de culoare în fiecare zi”.