Cele două sportive s-au mai întâlnit până acum de trei ori, în două întâlniri impunându-se Halep.

Tot în primul tur la Shenzhen, Monica Niculescu, favorita numărul 7, va juca în compania Polonei Hercog (Slovenia), iar Alexandra Dulgheru o va întâlni pe chinezoaica Saisai Zheng.

De asemenea, Irina-Camelia Begu va juca în primul tur cu sportiva cehă Katerina Siniakova.

Citiți și: OMUL ANULUI ÎN ROMÂNIA: Simona Halep a câştigat peste 4.5 milioane de dolari în 2014

Potrivit statisticilor WTA, Simona Halep a câştigat anul trecut două titluri la turnee de simplu şi a jucat finalele de la Roland Garros, unde a pierdut finala cu Maria Sharapova şi Turneul Campioanelor, unde a fost învinsă în ultimul act al competiţiei de Serena Williams.

Alături de alte turnee de tenis desfăşurate şi la care a participat cu succes, Halep a încasat în 2014 suma totală de 4.519.763 dolari.

În întreaga sa carieră, jucătoarea de tenis din România a câştigat 8 turnee WTA şi 6 turnee ITF, încasând până acum din toate participările suma de 6.559.408 dolari. Un calcul simplu arată că anul trecut a fost cel mai important din cariera Simonei Halep, aproape 60% din averea sa a fost obţinută în 2014.

În vârstă de 23 de ani, Simona Halep ocupă în prezent poziţia a 3-a în clasamentul WTA. Halep a intrat în Top 50 mondial la sfârşitul lui 2012, apoi în Top 20 în august 2013, iar în Top 10 în ianuarie 2014, după ce a ajuns în sferturile de finala la Australian Open.

Cea mai importantă pozitie în clasamentul feminin, ocupată de Simona Halep, a fost locul 2 mondial, la 11 august 2014.

Citiți și: Simona Halep trebuie să dea la stat aproape jumătate din banii încasaţi la Wimbledon

 

Te-ar putea interesa și: