Astronautul japonez Soichi Noguchi a postat recent pe YouTube două clipuri video care înfăţişează Pamântul şi Luna, acesta dovendindu-se a fi cel mai activ internaut de pe Staţia Spaţială Internaţională.

Membri echipajului staţiei spaţiale internaţionale au posibilitatea de la sfârşitul lunii ianuarie să acceseze Internetul. Astronautul T.J. Cramer a fost primul care a trimis un mesaj din spaţiu pe celebrul site de microblogging Twitter. De atunci însă, astronautul Soichi Noguchi a preluat ştafeta şi postează regulat pe Twitter, acesta având peste 125.000 de persoane care îl urmăresc. Ultima dată acesta a trimis, via Twitter, 28 de imagini cu Pamântul fotografiat din spaţiu.

Săptămâna trecută, acesta a postat pe canalul său de pe YouTube două filmuleţe. În primul se poate vedea Pământul şi în special insula Madagascar, iar în al doilea Luna, singurul satelit natural al Pământului.

Noguchi (44 ani) se află pe SSI din luna decembrie 2009 şi se va întoarce la sol în luna iunie a acestui an. Ultima sa misiune pe SSI a fost în anul 2005.

SURSA: YouTube