HTC Flyer este disponibil în variante de stocare de 16 şi 32 de GB cu 3G și Wi-Fi. Modelul de 16 GB cu Wi-Fi costă 499 de euro, iar cel cu 3G și WiFi de 32 de GB are un preţ de 649 de euro.
Ambele versiuni vor include HTC Flyer Magic Pen, compatibil cu tehnologia HTC Scribe, o alternativă la interacțiunea tactilă.  Flyer are un ecran tactil de 7 inch, procesor de 1,5 Ghz și capacități de transfer de date la viteze mari.

Tehnologia HTC Scribe

HTC Scribe inaugurează o serie de inovații integrate care simplifică modul de preluare a notițelor, de semnare a contractelor, desenarea sau chiar scrierea pe o fotografie sau pe o pagină web. Preluarea notițelor a intrat pentru prima dată în era smart odată cu sincronizarea scrisului de mână direct pe ecran cu înregistrarea audio Timemark. Prin atingerea unui cuvânt din notițe, utilizatorul poate consulta înregistrarea audio corespondentă, exact de la momentul scrierii respectivului cuvânt, simplificând descifrarea unor adnotări mai puțin lizibile.
Notițele sunt integrate și cu calendarul, astfel încât atunci când se declanșează un reminder pentru o nouă întâlnire, utilizatorului i se oferă opțiunea începerii unei notițe noi, iar în cazul întâlnirilor recurente, se poate continua sesiunea de adnotare din punctul final al întâlnirii precedente. O nouă premieră în industrie, disponibilă prin HTC Flyer, o reprezintă sincronizarea integrată cu Evernote, aplicația și serviciul cel mai popular pentru preluarea de notițe.

“HTC Flyer este cu totul diferit de oricare alt tablet PC de pe piață și suntem nerăbdători să aflam despre interacțiunea dintre utilizatori și HTC Flyer în viața de zi cu zi, pentru rezolvarea sarcinilor de lucru, cat si pentru divertisment,’’ a declarat  Florian Seiche, Președinte HTC EMEA.

HTC Flyer este disponibil în următoarele zone, atât direct în magazine cât și prin HTC.com: România, Marea Britanie, Franța, Germania, Italia, Spania, Grecia, Portugalia, Danemarca, Norvegia, Suedia, Republica Cehă, Ungaria și Polonia.

Pe lângă disponibilitatea în magazine, fanii HTC vor putea să comande tableta Flyer direct de pe site-ul HTC.com.

HTC Flyer

Procesor: 1,5GHz
Platformă: Android  with HTC Sense
Memorie: Stocare internă: 32 GB
RAM: 1 GB
Dimensiuni: 195,4 x 122 x 13,2 mm
Greutate: Aproximativ 415 grame cu baterie
Ecran: 7 inch touch-sensitive TFT – rezolutie 1024 X 600
Cameră foto: 5 megapixeli cu auto focus
Cameră frontală: de 1,3 megapixeli
Formate audio compatibile: Redare: .aac, .amr, .ogg, .m4a, .mid, .mp3, .wav, .wma (Windows Media Audio 9), Înregistrare: .amr, .aac
Formate video compatibile: Redare: .3gp, .3g2, .mp4, .wmv (Windows Media Video 9), .avi (MP4 ASP and MP3), .xvid (MP4 ASP and MP3), Înregistrare: .3gp
Baterie:Timp de așteptare: Până la 820 ~1.470 ore
Redare video: Până la 4 ore