Gazprom a dechis, la finele anului trecut, prima benzinărie în apropriere de Sibiu fiind prima benzinărie care poartă sigla grupului rus.Ulterior a mai deschis încă o benzinărie tot în apropiere de Sibiu.
Din primăvara acestui an, compania a început lucrările la prima benzinărie Gazprom de pe o autostradă din România. Este vorba de autostrada Bucureşti-Piteşti, la kilometrul 59+540.

Inaugurarea oficială a reţelei de staţii de distribuţie carburanţi marca Gazprom va avea loc vineri, 28 iunie.

Fotografii realizate în urmă cu zece zile pe A1, la şantierul Gazprom.Sursa: capital.ro

Fotografii cu prima benzinărie Gazprom din România. Sursa: capital.ro

Grupul rus are printre cele mai mici preţuri la carburanţii comercializaţi în România.
Despre planurile grupului sârb, controlat de Gazprom, capital.ro scria încă de anul trecut că acestea se ridică investiţii de 500 milioane euro anual până în 2015 pentru modernizare şi extindere. Potrivit directorului general al companiei, Kirill Kravchenko, aproximativ 40% din investiţiile anuale preconizate ar urma să fie alocate pentru modernizarea reţelei de 250 de benzinării din Serbia şi extinderea în Bulgaria, Bosnia-Herţegovina şi România. Restul va fi împărţit în mod egal între operaţiunile de explorare şi producţie şi cele de rafinare. Pentru Bulgaria şi România, ţinta NIS este să aibă 40 de benzinării în fiecare din cele două ţări până la finele anului. Ulterior, până la finele lui 2014, NIS vrea să ajungă la o reţea de 80 de benzinării în Bulgaria şi 120 de benzinării în România.

Citiţi şi: Cu cât vinde Gazprom benzina în România