Se pot economisi câțiva zeci de lei dacă șoferul urmează câteva sfaturi ușor de pus în practică.

În primul rând, anvelopele dezumflate fac deplasarea mașinii mai greoaie, făcând motorul să “tragă’’ mai tare. Aduceți-le la presiunea optimă, menționată pe anvelopă, pentru a reduce sarcina motorului și, astfel, cheltuiala suplimentară de combustibil. Aerul condiționat crește semnificativ consumul de carburant, pentru că motorul este nevoit să lucreze mai mult atunci când A/C este pornit. Nu în toate zilele de vară și nu pe tot parcursul zilei este nevoie de el.

Viteza mare crește consumul de carburant. Pentru majoritatea autoturismelor, 90 km/h este viteza de croazieră care asigură un consum optim.

O mașină mai ușoară înseamnă o sarcină redusă pentru motor, adică mai puțină benzină sau motorină consumate. Ați putea să goliți portbagajul de lucrurile care nu sunt absolut trebuincioase.

Frânarea puternică și accelerația cresc consumul de combustibil, în unele cazuri chiar și cu 20%. Condusul ar putea fi făcut și fără a demonstra abilități de pilot de raliu. Unde mai pui că ar fi și mai ieftin pentru buzunar.

Condusul din punctul A în punctul B ar putea fi făcut fără opriri suplimentare, dacă acestea nu se impun. Oprirea și pornirea repetată a motorului crește consumul de carburant.