William Taylor şi Benjamin Brafman i-au acuzat pe consilierii cameristei că au ‘orchestrat un număr fără precedent de evenimente mediatice şi de adunări pentru a exercita o presiune asupra serviciilor procurorului în această afacere’.

‘Avocaţii ei ştiu că cererile de bani /din partea cameristei într-un viitor proces civil/ vor suferi o lovitură fatală când acuzaţiile penale / împotriva lui DSK/ vor fi abandonate, aşa cum trebuie să fie’, mai afirmă Taylor şi Brafman.

Justiţia americană a decis în 1 iulie să-l elibereze pe Dominique Strauss-Kahn pe cauţiune, dar fără să abandoneze urmăririle pentru crime sexuale împotriva fostului şef al FMI, în pofida declaraţiilor eronate ale cameristei.

Ofensiva cameristei guineeze intervine într-un moment în care New York Times relata sâmbătă că procurorul care îl anchetează pe DSK în SUA va cere probabil autorităţilor franceze permisiunea să o interogheze pe Tristane Banon. Această tânără femeie a depus plângere în Franţa împotriva ex-ministrului socialist pentru tentativă de viol care ar fi avut loc în 2003.

Avocatul acesteia, David Koubbi, s-a întâlnit marţi, la New York, cu apărătorul cameristei şi cu procurorul responsabil de dosar, Cyrus Vance.
SURSA: Agerpres