Nominalizaţii categoriei au fost: Prodplast, GUBAN, Musette, Stirom, Sorste, Rom Paper, Romcarton, Rifil Săvinești, Pandora Prod, Marelbo.

Musette, premiul întâi:

”Optimismul acestei țări este foarte jos, iar oamenii au nevoie de astfel de evenimente pentru a fi încurajați să investească și să pornească noi proiecte. Nu trăim într-o țară foarte roz și trebuie să tragem foarte tare ca să devenim și mai puternici”, a spus Cristina Bâtlan (foto), coproprietar Musette. Brandul românesc de încălţăminte şi accesorii a început să devină tot mai cunoscut la nivel internațional, exportul reprezentând o parte importantă în proiectele pe termen lung ale companiei. Afacerea a fost fondată în 1992.

Rom Paper, premiul doi:


O afacere înființată acum mai bine de 12 ani, cu aproximativ 10.000 de dolari, a ajuns astăzi la un rulaj de peste 60 de milioane de lei. Reprezentanții companiei spun că un moment important a fost aderarea României la Uniunea Europeană, care a dus la creșterea consumului de articole de hârtie de unică folosință.

”Nu este foarte ușor să faci business în România. Este foarte greu să produci, este foarte greu să faci industrie, este foarte greu să ții locuri de muncă. Ca să devii profitabil, trebuie să vii întotdeauna cu ceva nou în piață, ceva care să te diferențieze de concurență”, au declarat reprezentanții companiei.

Rom Paper procesează 450 tone de hârtie, în fiecare lună, lucrându-se numai pe bază de comandă, fără stocuri. De asemenea, realizează aproximativ 300 de coduri de produse, iar cele mai reprezentative sunt șervețelele la cutie și șervețelele colorate și decorate.

Rifil Săvinești, premiul trei:


”În România, începe să fie din ce în ce mai bine. Noi am început acum 42 de ani și am devenit unul dintre cei mai importanți actori din industrie, într-o piață în care concurența este dură. Este clar că tocmai această concurență ne-a ajutat să ajungem aici”, a spus Ion Stratila, președinte CA al Rifil.

Rifil Săvineşti este unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa locală de producţie de textile, având ca acționar unic grupul Fraver din zona Biella Italia. De-a lungul timpului, Rifil a investit mult în modernizare și noi tehnologii, precum și în dezvoltarea propriilor angajați.

 

GALA CAPITAL: Premiile industriei românești. Marele Premiu: Automobile Dacia

Citiți și:
GALA CAPITAL: IKEA, Aramis și Lemet, câștigătorii categoriei ”industria mobilei” la ”Premiile industriei românești”
PREMIILE CAPITAL: Reloc-Electroputere, primul loc la categoria ”industrie grea”
GALA CAPITAL: Saint-Gobain, Adeplast şi Sika, premianţii secţiunii industria chimică şi a materialelor de construcţii
GALA CAPITAL: Star Transmission, Continental şi Te-rox Prod, câştigătorii categoriei auto la "Premiile industriei românești"
GALA CAPITAL: Endava, Ubisoft şi Bitdefender, premianţii categoriei IT la "Premiile industriei românești"