Emil Boc s-a declarat încântat atât de stadiul lucrărilor, cât şi de aspectul pe care îl are în acest moment stadionul, unde a fost finalizată copertina şi au fost montate 3.000 din cele 7.000 de scaune aduse până în prezent.

Şeful Executivului a remarcat că la Cluj-Napoca se face o lucrare ”de calitate germană cu firme româneşti”, iar cu aceste două stadioane municipiul şi ţara deopotrivă vor intra în rândul lumii cu stadioane de mari standarde europene.

Premierul crede că pe Cluj Arena se vor putea organiza mari campionate europene şi a promis că va face toate diligenţele pentru ca meciuri oficiale de fotbal ale României să se desfăşoare la Cluj-Napoca.

Totodată, premierul Emil Boc a vizitat şi obiectivul aflat în construcţie lângă Stadionul Arena – Sala Polivalentă.

Primul-ministru a subliniat că împărtăşeşte dintotdeauna deviza ”Ajută-te singur şi te ajutăm şi noi apoi”, subliniind că la Cluj-Napoca iniţiativa pentru construcţia stadionului şi a Sălii Polivalente a aparţinut autorităţilor locale, iar ulterior Guvernul a sprijinit aceste proiecte cu o parte din bani.

”Contează iniţiativa locală. Guvernul va fi prezent oriunde în ţară unde vor fi iniţiative locale”, a spus premierul Emil Boc.

El a admirat, apoi, modul organizat în care se desfăşoară lucrările la reamenajarea Parcului Central din Cluj-Napoca şi la restaurarea clădirii de patrimoniu aflate pe suprafaţa acestuia. Cele două obiective vor fi finalizate în luna mai 2012, iar premierul Emil Boc a apreciat faptul că va fi păstrată arhitectura iniţială, precum şi faptul că tot ceea ce se realizează se face cu susţinere financiară de 4 milioane de euro din fonduri europene. El l-a felicitat pe primarul Sorin Apostu pentru reuşita acestui proiect şi pentru faptul că au fost create 1.000 de locuri de muncă pentru realizarea lui.
Sursa: Agerpres