Am lansat primul «TV UHD curbat» din lume la IFA 2013 pentru a satisface așteptările diverse ale consumatorilor care așteptau următoarea generație de televizoare”, a declarat EVP Hyun-suk Kim, șeful diviziei Visual Display de la Samsung Electronics. „Acesta va fi un punct de reper care deschide acum o nouă eră pentru următoarea generație de TV-uri prin revigorarea pieței de televizoare UHD.”

Un televizor UHD curbat este mult mai dificil de produs decât un televizor OLED curbat din cauza caracteristicilor panoului. Primul TV UHD curbat din lume a dovedit încă o dată poziția de lider a companiei Samsung în materie de tehnologie TV.

Având în vedere că piața UHD TV este încă la început, Samsung va începe comercializarea televizorului UHD curbat în funcție de feedback-ul consumatorilor și de cerințele piețelor.

Televizorul UHD curbat se alătură unei linii în creștere de televizoare UHD Samsung cu diagonale de la 110 inci până la 98, 85, 65 și 55 inch. Această linie extinsă de televizoare UHD confirmă faptul că următoarea generație de tehnologie TV este în plină dezvoltare.

Televizorul UHD curbat urmează o altă lansare a Samsung pe acest segment, televizorul OLED curbat, care a fost inițial prezentat la CES 2013 la începutul acestui an.