Premieră absolută în România! Altădată câștigător a numeroase medalii europene, mondiale și olimpice, atletismul românesc a ajuns să naturalizeze sportive străine, pentru a spera la o participare meritorie la Tokyo.

Prima competiție la care cele trei sportive vor participa în România în acest an este Campionatul Național.

Premieră absolută în România! Trei sportive din Kenya, naturalizate

Premieră pentru atletismul românesc. Trei  sportive din Kenya au devenit joi primele atlete de pe continentul african care primesc cetățenia română!

Legitimate la clubul Steaua București, Joan Chelimo (31 de ani), Stella Ruto (26 de ani) și Delvine Meringor (29 de ani) au depus jurământul la Autoritatea Națională pentru Cetățenie în prezența președintelui Federației Române de Atletism, Florin Florea, a reprezentanților clubului Steaua București și a antrenorului Carol Șanta.

Cele trei sportive pot reprezenta de acum România în toate competițiile internaționale.

Joan și Delvine au realizat deja baremul pentru Jocurile Olimpice în proba de maraton, iar Stella va încerca să se califice în proba de 5.000 de metri sau în cea de 3.000 metri obstacole.

Sursa foto: fra.ro

”Un moment foarte important pentru atletismul românesc”

”Este un moment foarte important pentru atletismul românesc. Arătăm tuturor că suntem o națiune deschisă, cu o gândire europeană și prin sosirea celor trei atlete întărim echipa României.

Îmi doresc ca în 4-6 ani România să evolueze în Superliga Europei”, a declarat Florin Florea, președinte FR Atletism.

”Sunt foarte fericită că am obținut cetățenia română. Vreau să cuceresc cât mai multe medalii, medalii la Jocurile Olimpice și Campionatele Mondiale și să fac România mândră”, a spus, la rândul său, Joan Chelimo.

”Aștept acest moment de cinci ani. Am reușit azi să aduc în România trei atlete foarte valoroase și sper ca măcar una dintre ele să cucerească o medalie la Jocurile Olimpice. Îmi doresc să mă retrag după un astfel de moment”, a declarat Carol Șanta, antrenor, conform Federației Române de Atletism.

Prima competiție la care cele trei sportive vor participa în România în acest an este Campionatul Național de 5.000 și 10.000 de metri, de la Pitești, de săptămâna viitoare.

Sursa foto: olympics.com