Ministerul Agriculturii estimează că 15-20% din cele peste două milioane de hectare cultivate cu grâu vor fi afectate în acest an de inundaţii, dar preţul pâinii nu va creşte, a declarat secretarul de stat în instituţie Adrian Rădulescu.

„Avem probleme la grâu cu încolţirea, din cauza precipitaţiilor”, a spus Rădulescu. El a adăugat că până în prezent, după ce a fost recoltată 51% din suprafaţa cultivată, respectiv circa un milion de hectare, a fost obţinută o producţie totală de peste trei milioane de tone de grâu.
Ministerul Agriculturii estimează că în acest an vor fi obţinute 6,6 milioane tone de grâu.
„Producţia va fi mai slabă, dar va fi asigurat necesarul intern”, a afirmat ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru.

Referitor la producţia de orz, Rădulescu a spus că în urma recoltării a peste 90% din suprafaţa cultivată, respectiv aproape 220.000 hectare, producţia însumează 660.000 tone.
În ceea ce priveşte suprafaţa cultivată cu rapiţă, Rădulescu a precizat că până în prezent a fost recoltată 86%, respectiv aproximativ 500.000 hectare, cu o producţie totală de aproximativ 815.000 tone.
Secretarul de stat a mai spus că în acest an preţul pâinii nu va creşte şi că agricultorii vând grâul de panificaţie cu 500-520 lei pe tonă.