Producatorul auto german Porsche a anuntat ca vizeaza suspendarea productiei in lunile decembrie si ianuarie, pe fondul situatiei economice globale care afecteaza treptat si piata masinilor de lux.

Perioada nelucratoare din preajma Craciunului va fi in acest an extinsa cu inca trei zile, fabricile fiind astfel inchise din 22 decembrie pana in 9 ianuarie, au declarat reprezentantii companiei. „Acest lucru a fost determinat de situatie economica globala care se resimte mai ales in SUA” au mai adaugat oficalii Porsche. America de Nord este cea mai mare piata a poducatorului german, in ceea ce priveste volumul de vanzari.

Compania a anuntat deja ca anul 2009 va fi un an extrem de dificil in cazul in care piata auto se va confrunta cu aceleasi probleme.

Porsche se inscrie astfel in randul mai multor producatori auto care au anuntat suspendarea productiei si inchiderea de fabrici. Printre acestia se numara Renault, Opel, Fiat sau BMW.

Porsche se lupta in acest moment sa obtina participatia majoritara in cadrul Volkswagen. In urma cu o saptamana Porsche a anuntat ca si-a marit participatia la 42,6% in cadrul VW si ca vizeaza ca in 2009 sa ajunga la o detinere de 75% in cadrul VW.

Ca parte a acestui plan, Porsche a precizat ca ramane la planul de a acumula peste 50% din titlurile Volkswagen pana la finalul acestui an.

Sursa: Today Online