„Liderul Grupului Parlamentar al PNL face un apel (sincer – sper) pentru votarea Guvernului Cîţu şi spune (corect, după părerea mea) că România are nevoie de un Guvern stabil care să se ocupe de criza complexă în care se află ţara! Îi fac lui Florin Roman o propunere publică – ca oamenii să vadă clar cine îi minte (jucând în piese de prost gust) şi cine le spune adevărul!”, a scris liderul Pro România pe pagina personală de facebook.

Acesta a adăugat că „pentru a trece Guvernul Cîţu este nevoie de 233 de voturi, iar PNL a avut 240 de voturi la învestirea Guvernului Orban, în condiţiile în care nici Pro Romania, nici PSD nu au votat”.

„Nu negociez nimic cu PNL”

Ponta a adăugat că, între timp, „PNL a mai transferat câţiva parlamentari pesedişti”, iar acum are minim 245 de voturi. De asemenea, acesta susține că nu va negocia nimic cu PNL și că nu dorește nicio funcție sau avantaj.

„Dacă la votul pentru Guvernul Cîţu parlamentarii PNL şi aliaţii săi votează la vedere pentru – atunci o să le dau şi votul meu (şi probabil vor fi şi alţi colegi de la Pro Romania şi PSD)! Nu negociez nimic cu PNL, nu vreau nicio funcţie sau avantaj şi nu mă bănuieşte nimeni că din cel mai acerb critic al lor o să devin peste noapte susţinător, dar cred că România are nevoie de Guvern; şi vreau să devoalez jocul iresponsabil al PNL făcut cu sprijinul şi în înţelegere cu „conservele” lor plantate în conducerea PSD! Ce credeţi că vor face liberalii? Joacă corect la vedere sau se ţin de şmecherii şi şobolănii la vot?”, a mai scris Ponta.

Pe de altă parte, liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, susţine că Guvernul Cîţu va primi voturi şi de la Pro România şi ALDE şi a arătat că PNL este deschis să primească şi alţi parlamentari de la cele două formaţiuni. El a susţinut că PNL vrea stabilitate.

„Noi am dori să ne îndreptăm spre stabilitate şi spre normalitate, pentru că dincolo de criza politică avem şi această situaţie generată de pandemia de coronavirus şi cred că România are nevoie mai mult ca niciodată de stabilitate şi de normalitate. (…) Stabilitate ar însemna ca săptămâna viitoare, cât mai repede, să avem un vot de învestitură asupra Guvernului Cîţu şi categoric să avem un Guvern cu puteri depline, care să poată gestiona aşa cum trebuie România în această perioadă”, a afirmat Florin Roman la RFI, potrivit agerpres.