Ponta acuză actualul guvern că a distrus proiectul de dezvoltare pe frecvenţe 5G al României şi că „aţi făcut profit triplu pentru Gazprom în ianuarie”, dar şi că a amânat exploatarea gazelor din Marea Neagră. În plus, el mai spune că statul a rămas fără bani din februarie, iar pe ministrul de Finanţe îl numeşte „Ghiduşul Orlando, băiat de mingii”.

„Acum discutaţi despre cum să schimbaţi Ordonanţa 114/2018 pe care o prezenta Vâlcov cu mare satisfacţie între Crăciun şi Revelion (având alături pe post de băiat de mingii pe ghiduşul Orlando)! Nu era mai bine să NU adoptaţi Ordonanţa 114/2018? Nu era mai bine să faceţi o consultare serioasă ÎNAINTE să o adoptaţi? Nu era mai bine să întrebaţi specialiştii şi pe cei care se pricep şi să nu faceţi după mintea VOASTRĂ? Nu era mai bine să învăţaţi din catastrofele precedente de la ‘revoluţia fiscală’ la ‘mica reformă’? Nu era mai bine să trimiteţi modificările care va chinuie singurul neuron la Parlament să încercăm acolo să le mai temperăm?”, scrie Ponta pe Facebook.

Acesta mai afirmă că statul a rămas deja fără bani.

„Nu e de ajuns că prin prostia şi aroganţa voastră aproape aţi distrus Banca ‘Transilvania’, Compania Energetica ‘Oltenia’ , proiectul de dezvoltare pe frecvenţe 5G al României şi aţi făcut profit triplu pentru Gazprom în ianuarie 2019/ că aţi amânat exploatarea gazelor din Marea Neagră şi pentru asta vă laudă Sputnik în fiecare zi? Nu e de ajuns că aţi rămas fără bani încă din februarie şi că a trebuit să vă împrumutaţi cu dobândă dublă? Nu e mai bine să vă cereţi scuze şi să vă daţi demisia? Nu e mai bine să NU vă mai numiţi ‘Guvern PSD’ (voi fiind o adunătură de traseişti şi fripturişti crescuţi pe lângă Băsescu şi Vadim) ca să nu distrugeţi tot ce au construit cu greu Guvernul ‘Năstase’ şi Guvernul ‘Ponta’ în numele PSD?”, mai subliniază Ponta.

În final, fostul premier scrie că PRO România va lupta în Parlament pentru adoptarea cât mai rapidă a „legii de RESPINGERE a Ordonanţei 114/2018! Pentru efectele deja catastrofale ale acesteia cred că închisoarea pentru autori este prea puţin!”.

Te-ar putea interesa și: