Poliţia iraniană a creat o unitate specială însărcinată cu supravegherea site-urilor, în cadrul luptei împotriva infracţiunilor pe Internet, în special a „infracţiunilor politice”, conform unui reprezentant al poliţiei, citat vineri de agenţia Ina, relatează AFP.

„A fost creată o comisie specială pentru supravegherea Internetului (…) care va interveni împotriva unor tentative de escrocare, a publicităţii ilegale, a insultelor sau afirmaţiilor mincinoase”, a declarat reprezentantul serviciilor de luptă împotriva infracţiunilor pe Internet, identificat de agenţie ca generalul Omidi.

Generalul a afirmat că „poliţia va interveni, de asemenea, în probleme politice pe Internet, dacă vor exista acţiuni ilegale”.

Unitatea este formată din 12 persoane

„Forţele de ordine care acţionează în societate împotriva unor infracţiuni ca furtul, vor acţiona, de asemenea, împotriva infracţiunilor comise pe Internet, o dată cu dezvoltarea utilizării acestuia”, a declarat acesta.

El a precizat că această comisie este alcătuită din 12 persoane, acţionând sub conducerea Parchetului. Autorităţile iraniene controlează îndeaproape accesul la Internet şi au interzis câteva milioane de site-uri, în special site-uri politice aparţinând opoziţiei şi site-uri cu caracter pornografic.

SURSA:Mediafax

Te-ar putea interesa și: