Poliția Capitalei vine cu noi informații legate de tragedia din Capitală. Astfel, la data de 12.04.2021, polițiști din cadrul Poliției Capitalei – Serviciul Omoruri, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în aceeași zi, 3 pacienți internați în Unitatea Terapie Intensivă Mobilă din curtea Spitalului Clinic „Victor Babeș” București au decedat.

Potrivit sursei citate, în urma incidentului, la fața locului s-a deplasat echipa complexă, formată din polițiști ai Serviciului Omoruri, specialiști ai Serviciul Criminalistic și medic legist. În ceea ce privește bilanțul tragediei, potrivit informațiilor transmise de Poliția Capitalei, în unitatea de terapie intensivă mobilă au fost identificate cadavrele a 3 persoane, femei, cu vârstele de 84 de ani, 74 de ani și respectiv 63 de ani.

Totodată, sursa citată precizează că, din primele date s-a constatat faptul că în după amiaza de 12 aprilie, alimentarea cu oxigen a ventilatoarelor aferente unității de terapie intensivă mobilă ar fi înregistrat disfuncționalități, fiind întreruptă alimentarea cu oxigen a ventilatoarelor.

Cercetarea a fost deja efectuată la fața locului, iar în prezent, unitatea mobilă este sigilată pentru continuarea cercetărilor. În ceea ce privește cadavrele, acestea au fost deja ridicate și transportate  la INML in vederea efectuării necropsiei.

De menționat este faptul că, cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei.

Reacția profesorului Alexandru Rafila

Profesorul Alexandru Rafila a reacționat la scurt timp după tragedie. Acesta i-a acuzat pe guvernanți de lipsă de organizare și de iresponsabilitate.

„Sunt două probleme. Nu există nici un fel de organizare, planificare. Este și o mare problemă cu lipsa asumării, a responsabilității. Ministrul Sănătății trebuia să facă la Foișor să nu se întâmple, nu să stea de vorbă la telefon. A crăpat generatorul care nu a cuplat funcționarea instalațiilor (n.r. la Victor Babeș). Discutăm despre lipsa de funcționalitate a unui sistem integrat, nu-i vorba doar despre oxigen”, a declarat Alexandru Rafila, la România TV.

Totodată, el a mai precizat că se caută vinovați, chiar dacă oamenii respectivi nici măcar nu au lucrat în incinta spitalului.

„Am văzut o reacție de pasat responsabilitatea, încercau să-l scoată vinovat pe Adrian Streinu-Cercel. Nu a lucrat niciodată la Babeș”, a precizat Rafila.

Sursă foto: INQUAM Photos, Virgil Simonescu