Şedinţa de plen în care se votează solicitarea DNA privind încuviinţarea cercetării penale în cazul senatorului PSD Florian Bodog este în plină desfăşurare.

“N-am nimic de ascuns (…) Imunitatea nu trebuie privită ca un privilegiu”

Social-democratul a spus miercuri, în plen, că nu are nimic de ascuns şi că are încredere în sistemul de justiţie din România. Astfel, el nu a cerut vreunui coleg din Parlament să voteze împotriva solicitării trimise de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

“Din start vă spun că nu vă voi cere să votaţi împotriva solicitării de cercetare a mea, că n-am nimic de ascuns, întotdeauna am răspuns invitaţiilor şi nu este prima dată când am fost invitat la DNA sau la Parchet.

Nu-mi este frică de Justiţie şi am încredere în Justiţia din România”, a declarat, miercuri, senatorul Florian Bodog, în cadrul dezbaterilor privind cererea DNA.

Politicianul a mai subliniat că imunitatea nu trebuie să fie folosită ca un privilegiu, iar toţi politicienii trebuie să răspundă în faţa lui Dumnezeu, a Justiţiei şi a alegătorilor.

“Ştiu că decizia este una politică, cred însă că Senatul şi românii au dreptul să ştie. Fiecare dintre noi răspundem în faţa lui Dumnezeu, răspundem în faţa Justiţiei şi răspundem în faţa oamenilor care ne-au trimis în Parlament.

Imunitatea nu trebuie privită ca un privilegiu, imunitatea este garanţia ca un ministru să-şi poată exercita în mod liber mandatul”, a mai spus Bodog, potrivit Agerpres.

Ce acuzaţii îi aduc procurorii lui Florian Bodog?

DNA a solicitat Senatului să încuviinţeze urmărirea penală în cazul fostului ministru al Sănătăţii Florian Bodog, pe care îl acuză că atunci când deţinea această demnitate ar fi acţionat pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze salariul pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contract.

În 2019, senatorii au respins o solicitare similară cu privire la Florian Bodog, ulterior procurorii obţinând date privind comiterea de către acesta a altor patru infracţiuni de fals în înscrisuri şi abuz în serviciu.

Potrivit DNA, solicitarea referitoare la efectuarea urmăririi penale faţă de persoana respectivă are în vedere faptul că, în acest moment, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă că demnitarul ar fi acţionat în mod direct pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contract.

Totodată, spun procurorii, deoarece aceasta nu ar fi fost prezentă fizic la locul de muncă, demnitarul ar fi semnat în locul persoanei respective o serie de acte.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea