Capital a sunat ieri la numeroase hoteluri de pe litoralul românesc, încercând să rezerve o cameră dublă pentru weekendul acesta. Rezultatul? Singura cameră disponibilă în Mamaia am găsit-o la Phoenicia Luxury, inaugurat de scurtă vreme. Prețul: 316  euro pentru două persoane. În rest, cinci stele, patru stele, chiar și două stele sunt toate ocupate.  Mai mult, sunt unități la care nici măcar oamenii de la recepție nu mai răspund la telefon (hotelurile Malibu, Golden Tulip, Splendid, Condor – toate din Mamaia). 

Nici în restul litoralului situația nu este diferită. Am găsit locuri libere la hotelul Meduza din Eforie Nord, clasificat la 3 stele. Prețul a fost rezonabil, 270 de lei camera pe o noapte de cazare cu mic dejun inclus.
Rezervarea online
Dacă contractarea unei camere la telefon nu este o soluție, siteurile de rezervări online, precum booking.com, sunt o alternativă. Rezultatul este, însă, același. Cea mai ieftină cameră pentru weekendul acesta costă 400 de euro la un hotel de 2 stele din Mamaia (Histria). Cei drept, este numită ”suită de lux cu jacuzzi”. Un lux de 2 stele, cu preț de 5 stele.
În aceeași stațiune, o banală cameră dublă, la un hotel clasificat la 3 stele, costă 1.200 de euro. Noroc cu unitățile de cazare din sudul litoralului care au prețuri mai decente. Cine preferă stațiunea Saturn va plăti pentru o noapte la un hotel de 3 stele doar 105 euro. Cazarea la două stele, la Cap Aurora, costă însă 110 euro, cu mențiunea că micul dejun este inclus.
Din cauza faptului că sudul litoralului românesc nu este atât de popular, hotelierii de acolo și-au permis să păstreze tarife mai mici la cazare. Spre exemplu, la Saturn, la hotelul de cinci stele, în regim all inclusive, tariful pentru 2 nopți este de 440 de euro.