"Gothaer Group îşi anunţă prezenţa în industria asigurărilor din România după ce Gothaer Finanzholding AG, entitatea care administrează activităţile financiare ale grupului, a preluat pachetul majoritar de acţiuni al Platinum Asigurări Reasigurări AG", au spus reprezentanţii companiei.

Potrivit directorului general, Anca Băbăneaţă, atenţia companiei se concentrează pe dezvoltarea afacerilor în zona de retail, precum şi pe segmentul companiilor mici şi mijlocii.

"În ceea ce priveşte cifra de afaceri, Gothaer Asigurări Reasigurări îşi propune să ajungă la un volum de prime brute subscrise de peste 60 milioane de euro până în 2017. Investiţia pe termen mediu în dezvoltarea companiei este estimată la peste 15 milioane euro. În următorii cinci ani, Gothaer îşi propune să atragă profesionişti de top, creând peste 250 noi locuri de muncă, cu scopul de a coagula în echipa sa expertiza superioară din piaţa de asigurări din România", a spus Băbăneaţă.

Gothaer Asigurări Reasigurări are în prezent 150 de angajaţi şi prime brute subscrise de 8,4 milioane euro în 2012 (4,27 milioane euro în 2011). În luna octombrie a anului 2012 compania a anunţat că Gothaer Finanzholding AG a achiziţionat 67% din acţiunile societăţii. Restul de acţiuni sunt deţinute în mod egal de Constantin Toma şi Efraim Naimer.
Fondat în 1820, Gothaer are peste 3,5 milioane de clienţi şi prime brute subscrise de aproximativ 4 miliarde euro. Compania se numără printre marile grupuri de asigurări din Germania şi este una dintre cele mai mari companii de asigurări mutuale. 40% din veniturile sale provin din prime de asigurare de proprietăţi şi accidente, 40% din asigurările de viaţă şi 20% din asigurările de sănătate. Grupul este cotat cu A- de către Standard & Poor şi rating A de către Fitch Ratings.
Sursa: Agerpres