Lucian Isar, care este economist dar și soțul Alinei Gorghiu de la PNL, a făcut o serie de declarații incendiare care îl vizează pe Guvernatorul BNR,  Mugur Isărescu.

“În contextul alegerilor pentru Consiliul de Administraţie al BNR din aprilie 2019, lucrurile stau după cum urmează, în prezent: explozia cursului nu are nicio legătură cu OUG 114, pentru că aceasta a fost dată în decembrie, iar euro a stat liniştit. Cu două zile înainte de explozia cursului, Isărescu a transmis public că pieţele sunt nervoase pentru că senatorul Zamfir l-a chemat la audiere în Senat. La nici două zile, cursul a fost atacat, Zamfir neretrăgându-şi declaraţia. Pe parcursul unei singure zile au fost următoarele comunicate din partea BNR: dimineaţă a comunicat că este atacat cursul, la prânz Isărescu a spus că a învins atacatorii, iar seara, probabil când şi-a dat sema că tema atacului nu mai prinde la populaţie după frauda din 2008, a anunţat că nu a fost niciun atac pe curs. Prin urmare, întreaga şaradă cu atacul pe curs este o pârghie de presiune pe care o are Isărescu asupra politicienilor. În fapt, aceasta este o formă de manipulare, nu este niciun fel de atac pe curs. După cum se poate observa zilele acestea, cursul revine spre 4,65 lei/euro, deoarece anumiţi bancheri încep să îşi taie pierderile, adică să considere investiţia în Isărescu drept un cost şi să îl abandoneze. Singura şansă în acest moment pentru ca Isărescu să mai crească cursul spre 5 lei este ca BNR să intervină agresiv cumpărând euro în piaţă. Cred că, de data aceasta, dacă o va face, SRI nu va mai continua să îl tot acopere pe Isărescu, a susținut Isar, într-un interviu acordat ziarului Bursa.

El a susținut că dacă SRI l-ar lăsa din braţe pe Isărescu, dobânzile şi cursul s-ar potoli instantaneu”, a declarat finanțistul Lucian Isar, soțul Alinei Gorghiu de la PNL. Isar a mai spus că Mugur Isărescu foloseşte băncile comerciale în lupta pe care o duce ca să obţină un nou mandat în fruntea băncii centrale. “Spaima lui Isărescu este faptul că dacă pleacă din BNR fără o paraşută, atunci viitorul audit o să îl trimită pe mâna procurilor şi la confiscarea extinsă. Sunt mult prea multe probleme în BNR ascunse, pe care viitoarea conducere nu va putea să nu le dea pe mâna auditului pentru că ar însemna că, după o perioadă de la aflare, le însuşeşte”. În opinia lui Lucian Isar, OUG 114/2018 (n.r. care a instituit taxa pe activele bancare în funcţie de ROBOR) nu va avea nicio urmare pe piaţa bancară, dacă Guvernatorul va fi schimbat: “Dacă nu va fi schimbat, atunci va exista a la long această formă de tensiune, pe care el o exersează asupra băncilor comerciale”.